Aplicaţia care găsește cele mai bune rute pentru biciclete din lume

0

Doi canadieni au indexat o rețea cu cele mai cunoscute rute pentru biciclete din lume, însumând 1.346.000 de kilometri, într-o singură aplicație de smartphone, care este disponibilă gratuit, scrie Tree Hugger. Olivier Carbonneau a dezvoltat aplicaţia CycleMap acum doi ani, după ce a consultat un .pdf cu hărţile de ciclism din oraşul său natal Quebec şi a constatat că nu există prea multe hărţi velo pentru smartphone-uri.

 

Foto: CycleMap/Facebook

 

După ce a dezvoltat aplicaţia iniţială, Carbonneau s-a gândit să folosească date open source pentru a carta toate traseele de bicicletă de pe planetă. Anul trecut, s-a cuplat cu antreprenorul David Boudreault, alături de care a scos o versiune gratuită şi una de 4,99 de dolari pentru iPhone. Până acum, aplicaţia a fost descărcată în 75 de ţări.

Versiunea de 4,99 de dolari îi comunică utilizatorului tipul traseului (dacă este asfaltat, pavat etc.) şi înălţimea drumului şi îi pune la dispoziţie un instrument cu itinerarii diferite. Utilizatorii îşi pot salva search-urile şi rutele favorite, pot găsi cel mai apropiat atelier de biciclete când au problemă şi pot înregistra hărţi şi trasee de călătorie în modul offline.

Totodată, CycleMap ilustrează şi staţiile de bike sharing şi disponibilitatea acestora în 176 de ţări. Cei doi canadieni vor să adauge şi o componentă de mountaing biking viitoarei versiuni a aplicaţiei şi s-o facă disponibiă şi pe sistemele Android.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger