Apel la o soluție umană pentru câini, de Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân

0

La numai câteva luni de viață, un pui de cățel a fost abandonat şi aruncat peste un gard de 4 metri, impactul dur cu solul lăsând-ul cu o dizabilitate pe care o va purta toată viața. Puiului de lup Shah ajuns în stradă din cauza unui om care nu l-a mai vrut, îngroşând astfel numărul animalelor fără stăpân. Povestea lui nu e o excepţie in România, unde cazurile de abuz asupra câinilor s-au înmulţit exponenţial în ultima perioadă. De Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân, VIER PFOTEN face apel la compasiune şi respect pentru animale, precum şi la abordarea unor soluţii umane şi eficiente pentru câinii fără stăpân din România.

 

Shah is a little Sheperd rescued by VIER PFOTEN team in Romania, in March 2014.  He was abused and he has a disability to his back paws

 

La circa 3 săptămâni după tratamentul dur la care a fost supus, cățelul a fost adus la clinica VIER PFOTEN din Sectorul 6, unde i s-a administrat un prim tratament medical. Era fericit și în siguranță între oamenii care îl îngrijeau, însă aventurile lui nu se terminaseră încă. Pe 21 martie, după doar 3 zile de liniște, hingherii Primăriei Capitalei au intrat abuziv în padocul post-operatoriu al clinicii, de unde au furat 18 căței îngrijiți de VIER PFOTEN. Shah avut noroc cu o doamnă care a reușit în ultimul moment să-l ascundă pe el și pe alți câțiva căței din calea croselor brutale ale hingherilor.

”Acest căţel suferă de o semiparalizie a membrelor posterioare din cauza loviturii violente care i-a afectat coloana. Nu avea nicio șansă de supraviețuire dacă era prins de hingherii Primăriei, cărora le cunoaște toată lumea metodele violente. Câțiva câini au murit pe loc în acea zi. Sperăm să-l punem la propriu pe picioare, ca să poată avea o viață cât mai normală”, spune Anca Tomescu, coordonatoarea proiectului Animale fără Stăpân VIER PFOTEN.

Botezat Shah (împărat, în persană, n.a), puiul de lup a fost dus în această săptămână la un specialist al clinicii Ortovet din București pentru analize detaliate, astfel încât medicii să decidă care este cea mai bună soluție pentru el. După recuperare, VIER PFOTEN îi va căuta un stăpân responsabil și iubitor.

Shah nu este doar un caz izolat. În ultimele luni, VIER PFOTEN a făcut publice mai multe cazuri de abuzuri asupra câinilor fără stăpân din România.”Azi, de Ziua Animalelor fără Stăpân, vrem să atragem din nou atenția asupra sorții vitrege pe care o au sute de mii de câini din România. Pe lângă faptul că trăiesc pe străzi, acești câini sunt expuși violențelor din partea anumitor oameni și autorități”, subliniază Gabriel Păun, director de campanii la VIER PFOTEN. ”Invităm toți cetățenii să ne susțină protestul online împotriva uciderii câinilor fără stăpân, prin care cerem adoptarea unei soluții umane la această problemă. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a opri aceste abuzuri și pentru a să promova o soluție sustenabilă pe termen lung, atât pentru câini, cât și pentru oameni”, a continuat acesta.

Până în prezent, peste 45.000 de cetățeni din întreaga Europă au semnat petiția prin care cer autorităților din România să oprească uciderea câinilor fără stăpân.

Foto: Livia Cimpoeru / VIER PFOTEN


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger