Apel de proiecte pentru comunități din București la Swimathon 2015

0

swimSwimathon București, evenimentul de strângere de fonduri prin înot, își declară deschisă ediția a treia. Anul acesta, Swimathon are loc în luna iulie și își va selecta organizațiile non-profit printr-un apel de proiecte. Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti și își propune să alinieze la start 15 cauze din comunități active și să implice cât mai mulți bucureșteni să fie ambasadori și donatori pentru aceste cauze.

În acest an, proiectele organizațiilor non-profit și grupurilor de inițiativă din București și Ilfov care vor participa la Swimathon 2015 vor aplica pentru participare. Un juriu independent, desemnat de Fundația Comunitară București, va alege cauzele care vor fi reprezentate la eveniment.

“În primii doi ani de existență, Swimathon a crescut și a devenit notoriu într-un oraș unde există multe alte evenimente sportive. În acest an, ne concentrăm pe a aduce mai multe resurse pentru proiectele implicate. De aceea, vom avea mai puține cauze, pe care le vom sprijini să fie încă și mai eficiente”, a declarat Alina Kasprovschi, Director Executiv al Fundației Comunitare București.

Cine poate aplica? Organizații non-profit și grupuri de inițiativă, care:

  • au o comunitate activă, care îi susține și îi promovează
  • au capacitatea de a derula o campanie amplă de fundraising în vederea atingerii obiectivelor financiare propuse
  • au capacitatea de a atrage minimum 2 echipe de înotători-fundraiseri, a câte maxim 5 înotători fiecare.

Perioada de primire a propunerilor de proiecte este între 3 și 30 martie 2015, ora 23:59, iar până la 15 mai, organizațiile au timp să își formeze echipe de înotători-fundraiseri care vor înota și vor strânge fonduri. Proiectele organizațiilor câștigătoare vor fi făcute publice până la 20 aprilie iar  calendarul complet este aici :http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/despre/calendar. Formularele de aplicaţie sunt disponibile aici: http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/proiecte2014/inscrie-un-proiect

În 2014, la Swimathon București, am atras în comunitățile din oraș peste 140.000 lei de la mai mult de 750 de donatori, pentru 28 de proiecte pentru care au înotat peste 180 de înotători.

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri înscriși în acest eveniment aleg o cauză pe care o susțin, parcurg un numar cât mai mare de bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care să îi sprijine prin donații, pentru efortul depus. Se pot dona sume pentru fiecare lungime de bazin parcursă de înotator sau o sumă fixă, care să nu fie influențată de numărul de bazine parcurse.

Fundația Comunitară București investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane individuale, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. În trei ani de activitate, organizația a finanțat peste 100 de proiecte cu peste 500.000 lei. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger