Ape Rider, sistemul de bike-sharing prin aplicație și fără parcări, lansat în București

0

Pegas a lansat Ape Rider, sistemul de bike-sharing prin aplicație mobilă și fără stații predefinite de parcare, urmând astfel trendul global.

Aplicaţia Ape Rider este disponibilă în acest moment în Google Play şi App Store, iar utilizarea ei este extrem de intuitivă. După instalarea propriu-zisă, este nevoie de înregistrarea utilizatorului cu card bancar, după care se blochează suma de 69 lei pentru eventualele daune, sumă care se restituie în momentul în care se renunţă la aplicaţie.

În pasul următor, o hartă a bicicletelor disponibile şi a parcărilor virtuale se încarcă pe telefon, aşadar e foarte simplu să găseşti bicicleta Ape Rider. În acest moment al proiectului, există o serie de parcări virtuale Ape Rider unde poţi parca bicicleta. Dacă se depăşeşte linia de parcare virtuală, nu se opreşte plata. Costurile sunt de 1,9 lei per 30 de minute.

Deblocarea bicicletei se face prin scanarea QR codului care se găseşte disponibil pe bicicletă, iar încheierea cursei se face prin închiderea manuală a sistemului de securizare aflat la roata din spate. Un alt feature al aplicaţiei este că îţi poţi rezerva cea mai apropiată bicicletă Ape Rider, blocând astfel împrumutul ei de către altă persoană.

Investiţia în Ape Rider se ridică la 3 milioane de euro, care însumează producţia de biciclete speciale pentru bike sharing, aplicaţia de software, sistemul antifurt integrat, costurile cu echipa de proiect şi logistica aferentă proiectului Ape Rider. Sistemul este disponibil momentan în Bucureşti, prin 2.000 de biciclete, urmând să fie extins apoi în toată ţara.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger