Aparatul care distribuie mâncare pentru câinii fără stăpân în schimbul sticlelor reciclate

0

Istanbulul găzduiește în jur de 150.000 de câini și de pisici fără stăpân, pe lângă cele 14 milioane de locuitori. În aceste condiții, compania turcească Pugedon a gândit “Smart Recycling Boxes”, un dispozitiv de reciclare a peturilor care oferă hrană și apă pentru animalele vagabonde în schimbul sticlelor de plastic.

 

 

În istoria Turciei au existat soluții controversate la problema câinilor fără stăpân. În 2012, guvernul a proiectat o lege prin care voia să trimită patrupedele în parcuri sălbatice sau la marginea orașelor. Propunerea i-a înfuriat pe activiștii pentru drepturile animalelor, care au invocat o măsură similară din 1910, când câinii vagabonzi au fost trimiși pe o insulă și lăsați să se mănânce între ei sau să moară de foame. “Proiectul de lege nu adresează miezul problemei: contrabanda cu animale și pet shop-urile ilegale”, spune un avocat pentru drepturile animalelor, Ahmet Senpolat. “Contrabandiştii primesc, în cel mai rău caz, doar o amendă de câteva sute de euro şi aduc în continuare câini de rasă scumpi, pe care îi vând magazinelor de animale. Oamenii cumpără căţeii din magazinele de animale şi îi abandonează adesea când devin greu de întreţinut.”

Până la găsirea unei soluţii care să satisfacă pe toată lumea și în condițiile în care animalele vagabonde de oraș întâmpină probleme în procurarea hranei, bazându-se cel mai adesea pe mărinimia oamenilor, compania Pugedon a fabricat un aparat care îi încurajează pe trecătorii de pe străzile Istanbulului să recicleze peturile şi să le privească cu alţi ochi pe patrupedele fără stăpân. Principiul după care funcţionează dispozitivul este foarte simplu: are un recipient pentru apă (în care poate fi turnată apa rămasă în sticla de plastic înainte ca aceasta să fie reciclată) şi unul pentru mâncare de câini. Peturile sunt introduse în partea de sus a aparatului şi, odată cu fiecare reciclare, o porţie fixă de crănţănele este vărsată în cuva de jos, unde patrupedele îşi pot introduce capul cu uşurinţă pentru a lua masa. Proiectul companiei este independent de guvern și acoperă costurile pentru mâncare din peturile reciclate.

 

 

Sursa: Big Think

 

Puteți accesa și:

VIDEO Vier Pfoten dezvăluie imagini cu condițiile cumplite din adăposturile publice de câini din România

VIDEO Higherii Primăriei Capitalei, într-o acțiune ilegală și brutală, cu sprijinul poliției locale

Marina britanică salvează câinii fără stăpân din Kabul

Un proiect fotografic menit să ajute animalele fără adăpost 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger