Apărătorii Roșiei Montane se adună în acest weekend la FânFest

4

În acest weekend va avea loc cea de-a şasea ediţie FânFest. Festivalul se adresează celor care vor să cunoască istoria de 2.000 de ani a Roșiei Montane și pe oamenii locului, să se bucure de peisajele Munților Apuseni și să protesteze față de proiectul de distrugere iremediabilă a localității.

Între 12 și 14 august are loc FânFest, festival organizat exlusiv pe bază de voluntariat, în cadrul căruia vor avea loc concerte în aer liber, spectacole de teatru, proiecţii speciale de film, conferinţe, tururi ghidate prin localitate şi împrejurimi, târguri de produse tradiţionale culinare şi de ”home-made”.

Pentru că unul dintre principalele scopuri ale FânFest este cunoaşterea localităţii şi a zonei, în fiecare zi a festivalului, participanţii vor avea la dispoziţie ghizi care vor facilita vizitarea celor mai importante obiective ale localităţii şi din împrejurimi: bisericile, tăurile, situl arhitectural protejat Roşia Montană şi galeriile romane. Seara, participanţii vor putea asculta poveştile şi legendele locului, de la cele cu vâlve şi hoţi de aur până la cele legate de bătăliile care s-au purtat aici în timpul Revoluţiei de la 1848.

Vineri, sâmbătă şi duminică vor fi susține concerte live Luna Amară, Sarmalele Reci, Aria Urbană, Alternativ Quartet, Mojo Barells Band, Junetrip, Trupa OM, Maya, Adhoc, Dusty Old Records, Fierbinţeanu, iar spre dimineaţă petrecerea va continua cu mixurile eclectice ale DJ-ilor Kaya Sound, Limun, Atomic Midget, Injektah, Mihai Liquid, Djubei, Dj Padre, Burner Greene, Yogi, Koko, Tabac & Phla feat Pietonu’ şi ale VJ-ilor Flowerstepper & Spacebunny.

Vor mai avea loc spectacole, conferințe și târguri de produse culinare tradiționale și de produse realizate manual. Întregul program al festivalului poate fi vizualizat pe site-ul FânFest.

“FânFest este o reprezentare a credinţei că dacă vrei, orice e posibil. Eu, ca locuitor al Roşiei Montane am ales să lupt pentru tot ceea ce se întinde în fiecare zi în faţa ochilor mei: munţi, galerii romane, case de patrimoniu. Vreau ca aceste lucruri să continue să existe, să trăiască, nu din amintirea unor fotografii ci prin voinţa noastră, a tuturor, de a le îngriji, păstra şi transmite cu mândrie unor generaţii viitoare”, este mesajul președintelui Alburnus Maior, Eugen David.


4 comentarii

  1. Bun…concert, aer liber, mancarica, bauturica, ce putem sa ne dorim mai mult? 🙂 Am mai fost la festivalul asta si a iesit cu petrecere, sper sa fie la fel si acum

  2. Pingback: Roşia Montană. O rezolvare: “nici de la instituțiile statului, nici de la Dumnezeu din ceruri”

  3. mai stimati militanti,
    aparati ce aparati in uichend, cantati lalala, beti si va veseliti si duceti-va apoi la casele/familiile/prietenii/vecinii/colegii/sefii/ care vi i-ati ales/ v-au fost dati/ va plac/ stati langa ei cea mai mare parte a timpului….
    mai militantilor, mai plantati un pom, mai cresteti o gaina…. viata e grea in apuseni… nu-i de voi… atentie ca va dati cu ciocanu’ peste deget pentru ca meseria voastra este alta…
    mai copii, tineti-va de ceea ce stiti sa faceti pe la casele voastre…. cu drag…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger