Aparate pentru colectare de ambalaje PET şi de aluminiu, în magazinele din București

1

Ambalajele PET şi cele de aluminiu vor fi colectate în aparate speciale amplasate în marile lanţuri de magazine, iar cetăţenii care aduc aceste deşeuri vor primi vouchere de cinci bani pe unitate, pentru cumpărături.

 

Acest lucru va fi posibil ca urmare a semnării acordului voluntar dintre reciclatori, retaileri şi Ministerul Mediului, care prevede că reciclatorul va achiziţiona şi va pune la dispoziţia retailerilor aparatele de colectare de PET-uri şi aluminiu, în timp ce retailerii vor acoperi valoarea voucherelor prin reduceri la cumpărăturile făcute în magazin.

La rândul său, Ministerul Mediului contribuie prin eliminarea taxei pe venit de 16 la sută pentru primirea deşeurilor din ambalaje returnate prin automate de colectare şi eliminarea taxei pentru dozele din aluminiu de trei la sută recuperate prin automate de colectare.

Aparatele vor fi amplasate treptat, în funcţie de fiecare lanţ de magazine în parte şi de cât de repede încheie un acord cu reciclatorul.

Până în prezent, timp de doi ani, cinci astfel de aparate au funcţionat în cadrul unui proiect pilot. În Piteşti, un singur aparat a colectat în august 60.086 de PET-uri şi 21.731 de cutii de aluminiu într-o lună, potrivit studiului de caz pus la dispoziţie de Green Group.

Citiți continuarea pe Mediafax


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger