Apa de mare poate fi transformată în combustibil verde

0

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Wollongong din Australia a descoperit o modalitate prin care apa mării poate fi transformată în hidrogen şi, astfel, poate produce o cantitate virtual nelimitată de energie curată. Ei cred că sistemul descoperit va permite ca, din cinci litri de apă de mare, să fie produs suficient hidrogen cât să alimenteze o casă de mărime medie sau o maşină electrică, pentru o zi întreagă.

 

 

Echipa de cercetători se află la Australian Research Council Centre of Excellence for Electromaterials Science (ACES). În urma experimentelor, au dezvoltat o metodă nouă de separare a hidrogenului din apă, hidrogen care, la rândul său, devine energie. Metoda este considerată mult mai eficientă şi mai puţin costisitoare sau toxică decât ce exista până acum datorită unui polimer flexibil produs de aceeaşi echipă de oameni de ştiinţă, care ajută la separarea hidrogenului din apa de mare fără eliberarea unui gaz toxic.

„Acest polimer flexibil are o scară largă de aplicabilitate şi este uşor de creat”, a declarat profesorul Jun Chen, liderul echipei de cercetare, pentru revista Chemical Science. Este posibil ca, în viitorul foarte apropiat, pe baza acestui material, să poată fi construite dispozitive portabile de producere a hidrogenului.

 

Mai multe detalii: University of Wollongong

 

Sursa şi foto: Inhabitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger