Apă de gură pentru picioare care miros urât? 5 leacuri domestice cu efecte surprinzătoare

6

Când vă confruntați cu mici probleme medicale (sângerări nazale, înțepături de insecte, mătreață), sunt șanse să aveți deja în casă remedii eficiente pentru tratarea lor. Msnbc a trecut în revistă câteva leacuri domestice pe care ar fi bine să le aveți tot timpul în dulăpiorul cu medicamente sau în frigider pentru a vă feri de drumuri la farmacie și a economisi bani. Bicarbonatul de sodiu și spray-ul nazal sunt două dintre ele, alături de apa de gură, iaurtul sau ciocolata neagră. Aflați de ce.

Apă de gură

Ambele tipuri de apă de gură, cu și fără alcool, au proprietăți antimicrobiene ce reduc numărul bacteriilor aciuate în gura noastră. În plus, apa de gură cu alcool poate fi folosită pentru a vă menține curate și proaspete picioarele și unghiiile de la picioare. Pentru a evita mirosul neplăcut, înmuiați un tampon de vată în apă de gură și masați-vă cu el tălpile și între degetele de la picioare – alcoolul ține la distanță infecțiile.

Bicarbonat de sodiu

Mulți dentiști recomandă praful de copt pentru îndepărtarea petelor de suprafață de pe smalțul dinților. Totodată, bicarbonatul de sodiu previne respirația urât mirositoare, ajută la îndepărtarea plăcii din regiunea dintre dinți și gingii, îndepărtează înțepăturile cauzate de arsurile solare și minimizează mâncărimile și disconfortul unei game de largi de afecțiuni de piele (printre care eczemele sau bășicuțele de spuzeală). Nu trebuie decât să puneți o cană de praf de copt în cadă, sub robinet, până se dizvolvă complet, și apoi să vă îmbăiați în amestec preț de 30 de minute.

Spray nazal

Decongestionanții pe care îi conține contractă vasele sangvine și membranele mucoase umflate din nas, ajutându-vă să respirați mai ușor. Însă sprayul nazal oprește totodată și sângerările nazale. Majoritatea acestora dispar dacă vă țineți de nas între 10 și 20 de minute, însă dacă persistă, puteți folosi spray-ul nazal. Mulți oameni care ajung la spital cu nasul însângerat sunt tratați cu oximetazolină, un decongestionant întâlnit adesea în spray-urile nazale. Pentru a opri sângerarea, înlinați-vă capul în față și suflați-vă nasul pentru a îndepărta orice urmă de cheag (acestea pot prelungi sângerarea cu câteva secunde). Apoi inspirați în timp ce administrați pufuri de oximetazolină în nările afectate. Puneți presiune cu degetele pe învelișul moale exterior al nărilor timp de 10 minute. Dacă sângerearea nu se oprește, repetați procedeul pentru alte 10 minute. Dacă nici așa nu merge, consultați un specialist.

Iaurt

Bacteriile prebiotice din compoziția ajută la o digestie sănătoase, însă acidul lactic din iaurt poate preveni totodată și afecțiunile gingiilor, potrivit cercetărilor. Adulții care consumă 55 de grame de iaurt pe zi prezintă mult mai puțini indicatori ai unor boli periodontale decât cei care nu includ acest produs în dieta lor alimentară. Asta pentru că acidul lactic conținut de iaurt protejează gingiile de bacteriile care cauzează aceste afecțiuni cronice.

Ciocolată neagră

Câteva zeci de grame consumate săptămânal reduc riscul bolilor cardiovasculare, însă pot proteja și pielea de efectele dăunătoare ale radiațiilor ultraviolete emise de soare. Cercetătorii spun că variantele puțin procesate ale ciocolatei negre sunt bogate în flavonoizi, antioxidanți care pot preveni ridurile și reduce riscurile dezvoltării cancerului de piele cauzat de expunerea la radiațiile solare.

Citiți și:

Leacuri băbeşti sau pastile prescrise de medic? Care e cel mai bun tratament?

8 aplicații surprinzătoare pentru uleiul de măsline

Cât de eficiente sunt medicamentele expirate?

Medicamentele nu funcționează dacă nu credem în ele

O a doua viață pentru pâine. Mai eficientă decât prima

Margarină versus unt. Ce ungem pe pâine?

Boabele de cafea intens rumenite produc antioxidanți valoroși

Tags:6 comentarii

  1. Da bicarbonat de sodiu este bun dar nu te salveaza in totalitate doar medicul stomatolog in care avem siguranta si incredere si respect.

  2. Salut, va recomand cu drag si din tot sufletul pudra de alaun este, antimicotica si antibacteriana, si omoara toti microbii din pielea picioarelor cat si ciupercile. Partea buna e ca omoara toti microbii si din incaltari. Asa dezinfectezi mediul pe langa pielea piciorului. Am folosit diverse chestii care rezolvau pe moment dar din cauza ca in incaltari bacteriile dau party in continuare, doar cu pudra de alaun aplicata in incaltari am rezolvat de tot problema. Se gaseste in plafarele din bucuresti. mai exact am gasit la magazinul naturii dar am mai vazut si prin alte plafare. e 100% natural si tine un flacon un an.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger