Anul acesta s-a înregistrat cea mai caldă lună septembrie din istorie

1

Luna septembrie din acest an a fost cea mai caldă din istorie, fiind la concurență cu anul 2005. Înregistrările privind temperatura Pământului au început din 1880. În toată lumea, septembrie 2012 a marcat a 331-a lună la rând cu depășiri ale temperaturii medii și a fost a 36-a lună septembrie cu o temperatură medie peste media secoului al XX-lea, arată datele Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosferă.

 

Ultima lună septembrie cu o temperatură sub medie s-a înregistrat în 1976, iar ultima lună dintre toate cu o temperatură sub medie s-a înregistrat în februarie 1985.

Primele nouă luni din 2012 reprezintă a noua cea mai caldă astfel de perioadă din istorie. În Statele Unite, anul 2012 este pe cale să devină cel mai cald din istorie, după a treia cea mai caldă vară și cea mai caldă primăvară.

Și datele NASA arată că septembrie a fost o lună neobișnuit de caldă, dar o plasează pe locul al patrulea între lunile septembrie din istorie.

Luna septembrie a mai înregistrat un record negativ – cea mai restrânsă suprafață de gheață din zona arctică din istorie. Studiile arată că încălzirea globală provocată de om este cauza pierderii de gheață. O suprafață echivalentă cu teritoriile Statelor Unite și ale Mexicului împreună s-a topit în 2012.

Sursa: Huffington Post


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger