Anul acesta, numărul telefoanelor mobile îl va depăși pe cel al oamenilor

1

Dacă anul trecut existau pe glob 7 miliarde de device-uri mobile, traduse în 0,9 mobile / persoană, până la finalul anului raportul va crește la 1,4 aparate / persoană. Studiul care analizează creșterea numărului de telefoane celulare, extinderea internetului mobil și rata de penetrare a smartphone-urilor, susține că până în 2016, se vor număra peste 10 miliarde de telefoane mobile.

Compania Cisco, cea care a realizat studiul, se așteaptă ca mare parte din această creștere să se datoreze piețelor africane și din Orientul Mijlociu, unde în fiecare an numărul de aparate mobile crește cu 104%.

De asemenea, în următorii ani este prefigurată o extindere uriașă a folosirii de Internet wireless, traficul urmând să se multiplice de 16 ori până în 2016, ajungând la 130 exabytes / an. Acest lucru se datorează, în mare parte, exploziei de smartphone-uri și tablete.

Studiul ia în considerare și dezvoltarea pieței de machines-to-machines, cum ar fi aparatele de aer condiționat, frigiderele inteligente sau sistemele de alarmă – și acestea vor fi pe val, atâta vreme cât cererea pentru aparate multifuncționale, care pot comunica între ele, se află pe o pantă ascendentă.

 

Sursa: News.com.au

Foto: Humaninbox

 


Un comentariu

  1. Pingback: Cine a furat somnul? Cum ne odihnim în orașul care nu doarme niciodată | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger