Anul 2012 aduce în SUA alertele meteo personalizate

1

 

Specialiștii în prognoze meteo vor avea la dispoziție un nou instrument, începând de anul viitor, cu ajutorul căruia vor putea alerta oamenii în legătură cu fenomenele meteo periculoase pe cale să se producă. Este vorba de alertele smartphone personalizate în funcție de localizarea persoanei care dorește să afle informațiile meteo pentru regiunea în care se află.

 

În prezent, alertele de vreme sunt emise prin radio sau postate pe panouri electronice, în vreme ce utilizatorii unui aparat de tip smartphone pot primi informațiile prin aplicații specifice, instalate pe aceste telefoane mobile (și care oferă date despre vreme și condițiile meteo la nivel general). De anul viitor, însă, utilizatorii americani vor putea primi alerte personalizate, prin wireless, direct de la NWS – Serviciul Național de Meteorologie și de la FEMA – Federal Emergency Management Agency (Agenția Federală pentru Managementul Situațiilor de Urgență). Scopul noii tehnologii este de a aduce informația despre un fenomen meteo sau un dezastru pe cale să se producă într-o anumită regiune în mâinile celor aflați în zona respectivă, în primul rând.

Alertele meteo de acest tip nu vor mai fi doar mesaje de tip generic. Noul serviciu va utiliza geo-localizarea pentru a individualiza alertele în funcție de unde se află o persoană anume. Scopul introducerii aplicației este de a oferi oamenilor informații utile din timp, astfel încât să nu fie prinși nepregătiți de un fenomen meteo extrem și să poată lua deciziile necesare care, în anumite situații, pot salva vieți (mai ales în cazul tornadelor sau uraganelor care lovesc în mod constant regiuni din SUA). Până acum, agențiile responsabile cu fenomenele meteo nu au putut oferi acest tip de informație direct oamenilor, mai ales celor aflați în mișcare (care călătoresc între regiuni, spre exemplu). Șoferii aflați pe drumuri vor beneficia din plin de această nouă aplicație, pentru că vor ști exact câtă zăpadă vor întâlni pe drum sau unde este o furtună.

 

Sursa: Live Science

 


Un comentariu

  1. Pingback: Anul 2012 aduce în SUA alertele meteo personalizate | TOTB.ro … | CatalogWeb.info

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger