Antropologii caută să afle dacă Shakespeare se spărgea cu muguri

3

Un antropolog sud-african a cerut perimisiunea de a controbăi prin mormintele lui William Shakespeare şi ale familiei sale pentru a afla ce l-a omorât pe marele poet şi dacă poemele şi piesele sale au fost compuse sub influenţa muguraşilor de marijuana.

Dacă scheletul poetului ar putea oferi indicii privind sănătatea şi cauzele morţii sale, dependenţa (psihică) de iarbă ar putea fi stabilită cu ajutorul rămăşiţelor de păr şi de unghii.

Francis Thackeray, directorul Institutului pentru Evoluţia Umană de la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg a propus acest proiect Bisericii Anglicane. Antropologul a realizat un studiu în anul 2001 în care a depistat urme de marijuana pe rămăşiţele unei pipe găsită în grădina lui Shakespeare. Pe vremea lui, englezii creşteau canabis pentru a confecţiona ţesături şi funii, iar poetul are câteva aluzii la iarbă în sonetele sale. Până la obţinerea aprobării pentru acest proiect, vedeţi cum explică neurologii succesul lui Shakespeare.

Sursa: Livescience


3 comentarii

  1. Pingback: Shakespeare isi gasea inspiratia cu marijuana? « Constanta City

  2. ionică dragă dacă tot traduci fă-o până la capăt!

    canabis = cânepă! adică mai pe românește să priceapă și dorel despre ce e vorba!

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Cannabis

    deși nici articolul de pe wikipedia nu te lămurește decât dacă ai răbdarea să citești până la al doilea paragraf unde sare brusc și fără explicații de la canabis la cânepă …

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger