Antreprenorii de succes se recrutează dintre tinerii rebeli

0

 Rețeta pentru un antreprenor de succes conține inteligență, siguranță de sine și educație. Dar mai e nevoie de un ingredient, cel care face diferența – plăcerea riscului.

Conform unui studiu nou, antreprenorii de succes au fost adolescenți rebeli (șansele sînt de trei ori mai mari decît să nu fi fost). Printre activitățile acestora în adolescență se numără furtul din magazine, chiulul și de multe ori dealingul de droguri.

Rezultatul vine de la o cercetare făcută timp de 30 de ani pe 12 686 de americani urmăriți din adolescență. Cei care ajunseseră mai tîrziu antreprenori de succes aveau o istorie de acțiuni ilicite în spate, de la cele mai ușoare, precum consumul de marijuana, la agresivitate asupra altora.

De ce nu devin atunci mai mulți adolescenți cu probleme oameni de afaceri de succes? Pentru că aceiași adolescenți cu probleme metamorfozați în afaceriști fuseseră crescuți în familii cu venituri mari, educate și stabile. Majoritatea erau bărbați, doar 28% femei.

Un antreprenor de succes cîștigă cu 41% mai mult pe oră decît un salariat obișnuit dar muncește cu 27% mai mult. Tendința de a risca și încrederea în sine prea mare le aduc succesul, numai că le afectează viețile personale, după cum afirmă același studiu.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger