Antreprenorii de pompe funebre belgieni vor sa fie ecologici

7

Suna macabru, dar propunerea e argumentata, in felul ei. Antreprenorii de pompe funebre din Belgia incearca sa impuna adoptarea la nivelul Uniunii Europene a unei metode prin care corpurile persoanelor decedate sa nu mai fie ingropate ci… dizolvate, pentru ca astfel s-ar reduce cheltuielile cu inmormantarea si, in plus, s-ar proteja mediul.

Corpurile persoanelor raposate ar urma sa fie dizolvate intr-o solutie acida, care apoi ar fi deversata in sistemele publice de canalizare, de unde ar fi reciclata prin intermediul statiilor speciale. Belgienii spun ca astfel s-ar reduce cheltuielile cu incinerarea sau s-ar pastra caracterul natural al terenurilor folosite pe post de cimitire, relateaza Daily Telegraph.

“Noi propunem ca raposatii sa fie introdusi intr-un container plin cu apa sarata, unde ar fi presurizati, apoi, la scurt timp, dupa circa doua ore, ar rezulta o solutie lichida care poate fi deversata”, a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Antreprenorilor de Pompe Funebre din Flandra.

Propunerea a ajuns pe masa Uniunii Europene, unde este analizata si, daca va fi adoptata, ar urma sa intre in vigoare la nivelul intregului continent. Comisia Europeana vrea de fapt sa vada daca lichidul rezultat poate fi deversat in retelele de canalizare.

Oricum, oponentii acestei idei spun ca un astfel de plan este tot atat de odios precum crearea unui monstru ca Frankenstein. In plus, cei mai multi dintre belgieni sunt ingrijorati de aprobarea unei astfel de propuneri, iar autoritatile locale din Flandra (nordul Belgiei) nu s-au pronuntat inca asupra subiectului.

Totusi, metoda a fost recent aprobata in sase state americane,  Maine, Colorado, Florida, Minnesota, Oregon si Maryland.

Tags:7 comentarii

 1. Chiar la canal sa ajungem dupa moarte? Iar cand rudele vor sa-l “viziteze” si sa se reculeaga la mormantul celui raposat, unde sa se reculeaga? Pe scaunul de wc? O vizita la statia de epurare? oare pana acum au incaput in pamant toti raposatii (afara de cei care au vrut incinerarea sau au fost incinerati fara voia lor), iar acum de-odata nu mai avem loc nici de cimitire? Sa vina in Romania, sunt mii de hectare nefolosite, facem si noi un business si oferim europenilor spatiu pentru cimitire pe dealurile noastre, uite asa mai contribuim la buget cu taxe.
  Revenind la tonul serios, fereasca-ne Sfantul Dumnezeu sa ajungem si in Romania cu asa idei ecologice de topire a raposatilor!
  “Din tarana ai fost facut si in tarana te vei intoarce”, nu in apa de la canalizare…

 2. Ce idioti ! Nu e destul ca traim toata viata in rahat. Mai ajungem si pe lumea cealalta tot in rahat. Nu mai exista pic de respect, nimic pentru om. Asa mai bine imi ofer corpul pentru disectie in spitale, decat sa ajung in sistemul de canalizare. Se pare ca indivizii se plictisesc prea mult, de le vin in cap asemenea idei idioate.

 3. Subscriu primelor doua comentarii: ideea e infioratoare.

  Nici economic nu o inteleg: tocmai castigurile operatorilor de pompe funebre ar scadea in cazul asta, nu?

 4. sa vezi crime perfectee , fiindca numai raman urme
  de ce nu se arunca ulei ars la canal ?? ;-)))
  naspa !
  PS : sarea e acid ?? 🙂

  • HCL+NaOH -> NaCl + H2O, dak o baga presiune poate s-o muta nitzel echilibru spre stanga cu toate k n-as zice. mai degraba e scris la misto articolu :-??

 5. La noi, dacă tot s-au mutat în mall-uri serviciul de paşapoarte, oficiul stării civile şamd, s-ar putea muta şi cimitirul însuşi – la subsol morga, lîngă paşapoarte eliberarea certificatelor de deces, iar la doi, lîngă încălţăminte bărbaţi – cimitirul.

 6. Pingback: O alternativa ecologica la incinerare, una care permite si reciclarea » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger