Antrenamentul muschilor respiratorii sporeste performanta sportiva

2

Exercitiile zilnice pentru intarirea muschilor respiratorii si reducerea nevoii lor de oxigen pot spori prestatia in cazul unor sporturi de rezistenta precum ciclismul sau inotul, arata un nou studiu.

Cercetatorii americani de la Universitatea din Indiana au observat ca „antrenamentul” muschilor respiratorii reduce seminificativ cantitatea de oxigen de care acestia au nevoie in timpul exercitiilor fizice intense, ceea ce pune la dispozitie mai mult O2 pentru ceilalti muschi, arata MedicineNet.

Acest tip de antrenament necesita un dispozitiv tinut in mana ce creaza rezistenta in timpul inhalarii si care determina utilizatorii sa isi foloseasca intr-o mai mare masura muschii respiratorii. Studiul a inclus 16 ciclisti de sex masculin, cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, iar dupa 6 saptamani de antrenament, muschii lor respiratorii au avut nevoie de o cantitate de oxigen cu 1% mai mica decat in mod normal pentru exercitiile mai putin solicitante si cu 3-4% mai mica pentru cele mai grele.

In afara de sporirea performantei atletilor, aceasta tehinca este folosita pentru tratarea pacientilor cu afectiuni pulmonare, cum ar fi astmul, fibroza chistica sau boala pulmonara cronica obstructiva.

Foto: Flickr/wsilver

Tags:2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger