Antarctica devine o destinaţie turistică tot mai căutată

0

Poate nu chiar toată lumea vrea să viziteze continentul îngheţat, dar, în ultimul an, acesta a devenit o destinaţie turistică din ce în ce mai căutată. Numărul de turişti care au ales Antarctica drept destinaţie a crescut simţitor în perioada 2012 – 2013, comparativ cu anii anteriori, potrivit IAATO (International Association of Antarctica Tour Operators).

Mai exact, în cel mai recent sezon turistic pentru Antarctica (adică din luna noiembrie a anului trecut până în februarie anul acesta), 34.316 persoane au vizitat continentul, ceea ce înseamnă cu 8.000 de persoane mai mult decât în sezonul anterior. Creşterea, susţine IAATO, ar proveni din numărul mai ridicat de turişti care aleg excursii cu bărci de capacitate mică sau medie, dar şi din numărul în ascensiune de turişti care aleg croazierele antarctice ca şi destinaţie de călătorie (doar că aceştia nu ajung să pună efectiv piciorul pe continent).

Pentru următorul sezon, însă, IAATO nu se aşteaptă să existe o diferenţă atât de mare în număr de turişti faţă de sezonul încheiat nu demult. Cu toate acestea, previziunile operatorilor de turism pot fi oricând întrecute de interesul oamenilor care vor să ajungă să vadă cu ochii lor cum arată Antarctica, în singura perioada a anului în care călătoriile într-acolo sunt posibile – vara din emisfera sudică. În prezent, pe continentul îngheţat se află staţii de cercetare şi monitorizare, unde locuiesc şi cercetători, ingineri (personal angajat al staţiilor).

Sursa şi foto: Live Science


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger