Anonymous susţine că a spart peste 5.500 de conturi ale teroriştilor ISIS

1

Anonymous susţine că a închis peste 5.500 de conturi de Twitter aparţinând membrilor Statului Islamic, la scurt timp după ce gruparea hacktivistă a declarat “război total” militanţilor fundamentalişti, în urma atacurilor din Paris, scrie Russia Today. “Capacitatea noastră de a doborî ISIS este rezultatul direct al hacker-ilor, data miner-ilor şi spinilor sofisticaţi din colectivul nostru, pe care îi avem răspândiţi în toată lumea”, a spus pentru publicaţia rusească Alex Poucher, purtător de cuvânt al grupării Anonymous. “Avem pe teren oameni foarte, foarte apropiaţi de ISIS, ceea ce face foarte uşoară adunarea de informaţii despre ISIS şi activităţile lor”.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că gruparea hacktivistă a dezvoltat instrumente ce “ar putea fi mai bune decât instrumentele oricărui guvern din lume în combaterea ISIS în mediul online”. Conştient că şi mişcarea teroristă are propriii ei hacker-i, Poucher şi-a exprimat încrederea că grupul milintant “nu are kacker-i ca ai noştri”. “Au intrat în luptă cu Anonymous când au atacat Parisul şi acum ar trebui să se aştepte că vom veni, a mai spus purtătorul de cuvânt, cu precizarea că grupul pe care îl reprezintă “nu va sta deoparte şi va privi cum se vor răspândi în toată lumea aceste atacuri ale terorii”.

Luni, 16 noiembrie, Anonymous a publicat un clip video în care anunţa că gruparea va lansa “cea mai mare operaţiune de până acum” împotriva Statului Islamic, în urma atacurilor de la Paris, soldate cu 129 de morţi şi 352 de răniţi. Mişcarea hacktivistă a promis că-şi va folosi abilităţile pentru a “uni omenirea” şi i-a avertizat pe terorişti că vor urma “atacuri cibernetice masive”. “Membrii Anonymous din toată or să vă vâneze”, a transmis clipul. “Ar trebui să ştiţi că o să vă găsim şi nu o să vă lăsăm să scăpaţi”. ISIS a răspuns numindu-i pe anonimi “idioţi” şi oferindu-se să le acorde susţinătorilor ISIS ajutor împotriva atacurilor cibernetice. Cu toate acestea, Anonymous a reuşit să blocheze încă de luni 900 de conturi de Twitter asociate cu ISIS. Anul acesta, Anonymous a mai închis 149 de site-uri ale Statului Islamic.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger