Gruparea kacktivistă Anonymous a atacat site-ul premierului și baza de date a Societății pentru Justiție, Lege și Ordine din Uganda pentru a sprijini activiștii pentru drepturile comunității LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender). Acțiunea a avut drept scop recunoașterea recentei Săptămâni Gay Pride, prima din Uganda.
Anonymous a “ocupat” site-ul premierul ugandez și a postat fotografii de la primele evenimente organizate de membrii comunității LGBT în statul african, o recunoaștere oficială a Săptămânii Gay Pride și o scuză formală din partea primului-ministru față de oamenii cu orientări neheterosexuale, informează Global Voices. Totodată, gruparea a făcut publice și parolele administrative ale Societății pentru Justiție, Lege și Ordine din Uganda.
Hackerii susțin că, în cadrul operațiunii lor #OpFuckUganda, vor ataca site-urile și comunicațiile din interiorul guvernului ugandez până când executivul din statul african îi va trata pe toți oamenii, inclusiv membrii comunității LGBT, în mod egal. Anonymous a postat următorul mesaj de avertisment pe site-ul premierului:
Ați fost avertizați în nenumărate rânduri să ne așteptați.
Modul în care violați drepturile comunității LGBT ne dezgustă. TOȚI oamenii au dreptul să trăiască în demnitate, liberi în fața oprimării aduse de credințele politice și religioase ale altora. Ar trebui să fiți MÂNDRI de cetățenii voștri LGBT, pentru că în mod cert au mai multe coaie decât veți avea voi vreodată.
Adevăratea Mândrie ugandeză este demonstrată prin înfruntarea opresiunii în ciuda temerii de abuz, tortură și crimă cu care este amenințată comunitatea LGBT de către un guvern corupt.
FUCK YOU UGANDAN GOVERNMENT! Ne revedem în curând x
La 14 octombrie 2009, un parlamentar ugandez a introdus o lege anti-homosexualitate care a incriminat relațiile între persoanele de același sex și care a stabilit ca o persoană considerată ca fiind homosexuală să primească pedeapsa cu moartea. În urma criticilor, parlamentarul a revizuit legea, renunțând la pedeapsa cu moartea și la încarcerarea celor care nu raportează cazuri de homosexualitate în familie.
Puteți citi și:
Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex din Taiwan, găzduită de o mănăstire budistă
FOTO Gay Pride: Diversitate atent supravegheată
Băieți romi care iubesc băieți
Nancy Wilson: Femeie, activistă de drepturile omului, lesbiană și preot
VIDEO “Noi doi”, primul documentar despre gay din România
”Nu sunt ce par a fi”. Despre travesti, o plimbare prin istorie și prezent