Animalele amenintate cu disparitia isi schimba forma

3

Speciile de animale aflate in pericol au multi prieteni artisti, care incearca sa avertizeze lumea intr-o maniera sensibila asupra dezastrului care le pandeste.

Pinguini, ursi polari si testoase facute din Lego. Sau carduri intregi de pasari redesenate din colaje de harti. Artistii trag un semnal de alarma atat pentru copii, cat si pentru cei mari: o mare parte dintre animalele de pe Terra sunt in pericol de extinctie, iar asta trebuie sa ne intre bine in cap.

Gradina zoologica din Philadelphia isi invata tinerii vizitatori despre importanta protejarii speciilor intr-o maniera foarte creativa: o expozitie de animale primejduite alcatuite din piese de Lego. Artisul care le-a conceput, Sean Kenney, a petrecut peste un an de zile pentru a realiza 34 de animale. Cu 95.000 de piese de Lego, Kenney a construit sculpturi ce reprezinta pasari, broaste sau ursi polari. “Imi place sa fiu in stare sa explic probleme serioase intr-o maniera in care copiii le pot intelege”, declara artistul pentru Tree Hugger.

Un alt artist american, Jason LaFerrera, a ales sa faca pasari si mamifere din colaje. Vechi harti au dat astfel conturul unor animale precum cerbi sau acvile, relateaza Boing Boing.

Credit foto 1: Courier Post. Credit foto 2: controlccontrolv.com

Tags:3 comentarii

  1. Problema e ca e un trend trasul de semnale de alarma insa de facut ceva concret nu prea se face. Toti tipa ca e naspa, insa putini sunt cei care fac ceva!

  2. Cata vreme nu se ataca problema de baza, demografia exploziva, restul sunt doar carpeli care nu pot sa opreasca de moment problema. Este ca si cum ai spune ca in Bucuresti trebuie sa intre din ce in ce mai putina marfa in timp ce populatia creste. Daca oceanul este supraexploatat si potrivit unor studii avem cu 90% mai putini pesti decat acum 100 de ani, cum sa vb. de exploatarea lui moderata cand vom fi 12 miliarde, pai miliardele alea nu ami au nevoie de mobila, sosele, case de beton, haine, transport?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger