Angajații frumoși sunt mai bine plătiți decât colegii mai puțin atrăgători

1

Lumea publicității știe de mult timp că frumusețea vinde. Dar a fi atractiv mai aduce bani într-un fel – o nouă carte a unui profesor de economie arată că angajații arătoși câștigă mai bine decât colegii mai puțin atrăgători.

Profesorul Daniel Hamermesh studiază ceea ce el numește “economia frumuseții” de 20 de ani. În cartea sa, Beauty Pays, el susține că oamenii frumoși se bucură de avantaje mai mari decât a fi mai bine plătiți. Aceștia au și mai multe invitații la petreceri, privilegii în călătorii și la locul de muncă. Cei mai puțin atrăgători sunt de obicei ignorați și victime ale discriminării.

Oamenii frumoși au mai multe șanse să fie fericiți, să câștige mai bine, să obțină un împrumut la bancă cu dobândă mică și să se căsătorească cu persoane la fel de atrăgătoare. Drept urmare, oamenii atrăgători sunt mai productivi, duc la vânzări mai mari și la un profit mai mare pentru ei și pentru compania pentru care lucrează.

Atractivitatea constă, spune profesorul, în simetria feței, expresia facială și factori de popularitate, precum dacă persoana respectivă seamănă cu cineva faimos.

În cartea sa, profesorul Hamermesh estimează că o persoană atrăgătoare câștigă cu 145.000 de lire sterline mai mult decât o persoană neatrăgătoare într-o viață.

Foto: Flickr / tibchris

Sursa: Daily Mail


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger