Angajaţii care pierd vremea online la serviciu sunt mai productivi

0

Cercetătorii susţin că angajaţii sunt mai productivi după ce urmăresc un filmuleţ amuzant pe Internet. Pierderea timpului online poate fi, de fapt, benefică pentru atmosfera de la birou, arată studiul danez, citat de Daily Mail.

Voluntarii au fost împărţiţi în două grupe, toţi fiind îndemnaţi să vizioneze un clip cu nişte oameni care pasează o minge de la unii la alţii. Aceştia au fost întrebaţi, apoi, dacă îşi amintesc de câte ori a fost pasată mingea.

Participanţii din primul grup au vizionat un filmuleţ amuzant online înainte de test, iar ceilalţi s-au apucat de treabă, auzind, în acelaşi timp râsetele colegilor.

Cercetătorii au observat că cei care s-au amuzat înainte de test au făcut mai puţine greşeli decât ceilalţi, dar rezultatele nu sunt concludente, iar criticii susţin că cei care au făcut mai multe greşeli au fost distraşi de râsetele colegilor.

Ideea din spatele studiului danez este că angajaţii se satură, la un moment dat, de Internet. Dar, interzicerea folosirii Internetului la locul de muncă îi face pe angajaţi mai puţin concentraţi şi motivaţi.

Foto: Flickr / bsdfm

Cititi si:

Femeile nu se simt bine pe Facebook

O zi de munca de 11 ore dubleaza riscul de boli de inima

Mai putin de 7 ore dormite pe noapte cauzeaza accidente fatale si probleme la serviciu

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger