Andrei Gligor a încheiat maratonul pentru Inima Copiilor alături de prieteni

0

Andrei Gligor a încheiat ieri o cursă cum n-a mai fost alta în România: 3 600 de kilometri alergați pentru a ajuta Asociația Inima Copiilor să strângă fondurile necesare cumpărării unui scanner de retină pentru nou-născuții de la Spitalul Marie Curie. Finalul acestei curse spactaculoase a fost un maraton alergat pe 23 februarie chiar pe șantierul noii Secții de terapie intensivă pe care Inima Copiilor o construiește și care va fi, în curând, gazda scannerului retinian pentru care Andrei a alergat.

 

 

Pe parcursul celor 42 de kilometri și 195 de metri ai maratonului, Andrei a fost însoțit, într-un maraton-ștafetă de numeroși prieteni: au alergat pe bandă alături de el campionul mondial la gimnastică Marian Drăgulescu, dubla campioană olimpică la gimnastică, Monica Roșu, Doctorul Cătălin Cîrstoveanu – Șeful secției de terapie intensivă, atleți amatori de prim-plan și mulți prieteni inimoși. Andrei a purtat de altfel, pe tricoul de alergare, numele tuturor celor care au ajutat la strângerea banilor.

Vreme de 8 luni, Andrei a “vândut” unul câte unul cei 3.600 de kilometri alergați de el pentru a strânge cei 29.000 de Euro de care este nevoie pentru a cumpăra scannerul retinian. RetCam Fundus Camera înseamnă salvarea de la orbire a sute de copiii – în special a celor născuți prematur – care vor putea primi diagnosticul precis și tratamentul corect înainte ca afecțiunile lor oftalmologice să ducă la dezlipiri de retină sau orbire. Cel puțin 200 de copii vor fi diagnosticați anual, iar tratamentul corect va salva vederea acestor copii care vor putea să trăiască viețile pe care le merită.

Mai este nevoie de doar 10.000 de Euro pentru a putea cumpăra RetCam. Kilometrii făcuți deja de Andrei sunt în continuare “de vânzare”, pentru donatori individuali sau companii, pe site-ul campaniei, www.andreigligor.ro. Dacă demersul lui Andrei vi se pare folositor, puteți face o mică donație pe site – orice gest, oricât de mic în aparență, înseamnă enorm pentru copii.

Andrei speră strânga toți banii cât de curând, pentru ca, la vară, când Inima Copiilor va încheia construcția noii Secții de terapie intensivă, RetCam să fie printre aparatele de top folosite de excepționalii medici ai secției.

Evenimentul de ieri a fost, de altfel, și un prilej pentru a vizita, în premieră, viitoarea clădire a Secției de Terapie intensivă nou-născuți pe care Asociația Inima Copiilor o construiește în parteneriat cu Fundația Vodafone și cu mult-mult ajutor de la mulți prieteni. Secția, care va fi gata anul acesta, are aproximativ 1.600 mp împărțiți pe 4 niveluri și va putea primi de două ori mai mulți pacienți, în condiții mult mai bune decât îi permite spațiul în prezent.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger