Americanilor, deși n-au scăzut în greutate, le-a scăzut masiv colesterolul

2

Ce se întîmplă cu americanii ne interesează nu numai de curiozitate dar și pentru că ei stabilesc o mare parte dintre tendințele lumii. Discuțiile tot mai îngrijorate din ultimele decenii despre colesterol se pare că nu au o bază reală.

Un studiu epidemiologic publicat săptămîna trecută în Journal of the American Medical Association răstoarnă imaginea anxioasă pe care și-au făcut-o americanii despre starea lor generală de sănătate.

Un studiu riguros făcut pe mii de voluntari a relevat că nivelul de colesterol a scăzut în ultimii 20 de ani la 196, sub nivelul de 200 pe care organizațiile de sănătate și-l propuseseră pentru secolul 21.

Ce e mai interesant e că nu se știe care e cauza acestei scăderi. Statinele, medicamentele care scad colesterolul, au efect dar între subiecții cărora li s-au făcut teste nu toți le utilizau.

Nici exercițiile fizice și alimentația mai săracă în grăsimi nu a contribuit la această schimbare. Dimpotrivă, americanii sînt acum mai grași decît acum 20 de ani, nu fac mai mult exercițiu fizic și nu mănîncă, în medie, altfel.


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger