Americanii vor să construiască Citadela, un oraș pentru patrioți înarmați

4

Pare greu de crezut că oamenii și-ar dori un oraș unde să fie înarmați până-n dinți, de la cel mai mic la cel mai mare, însă proiectul comunității The Citadel (Citadela) este cât se poate de real. Orașul ar urma să fie ridicat în munții din Idaho, unde se vor muta câteva mii de familii de patrioți americani, adepți entuziaști ai posesiei de arme de foc.

 

După cum prevede convenția Citadel Patriot Arrangement, la care ar trebui să se supună toți voluntarii dornici să locuiască în Citadel, acest oraș ”este menit să-și protejeze Locuitorii în vremuri de pericol (natural sau creat de om). Citadela va fi construită ca bastion fortificat al Libertății.” Luând în considerare însă condițiile impuse de această convenție, termenul de ”libertate” pare cel puțin discutabil. Iată câteva dintre condițiile la care ar trebui să se supună toți locuitorii acestei comunități, planificată să atragă între 3.500 și 7.000 de familii de americani.

  • Toți locuitorii, începând cu vârsta de 13 ani, ”își va demonstra anual îndemânarea la mânuirea puștii, trăgând la o țintă din oțel de talia unui om, aflată la circa o sută de metri, în locurile deschise din zona Citadel.”
  • Toți locuitorii vor trebui, de asemenea, ”să-și demonstreze îndemânarea în folosirea unui pistol sau revolver, trăgând la o țintă din oțel de talia unui om, aflată la circa 25 de metri, în locurile deschise din zona Citadel.”
  • ”Fiecare patriot care va locui în Citadel, integru din punct de vedere corporal și având vârsta corespunzătoare, va avea o armă din clasa AR15, cu cartușe de 5.56 mm NATO și 1.000 de încărcături de muniție.”
  • ”Fiecare copil care va merge la școlile din Citadel va studia, prin curricumul de bază al fiecărui semestru, arta țintașului și noțiuni de siguranță a folosirii armelor, pentru ca la vârsta de 13 ani să traverseze cu bine testul de îndemânare la trasul cu arma, ce va constitui un rit de trecere al Maturizării.”
  • ”Toți Patrioții, ajunși la vârsta corespunzătoare și care au dreptul să poarte arme prin lege vor purta în mod obligatoriu o armă încărcată de fiecare dată când vor vizita Centrul Orașului Citadel. Fiecare Locuitor va purta o singură armă, pe care o va avea asupra lui, nu depozittată într-un vehicol.”

În afara reglementărilor legate de arme, politica orașului planificat prevede participarea obligatorie a locuitorilor la grupuri armate, menite să apere Citadela. De asemenea, fiecare gospodărie va trebui să aibă un mandat care să ateste că deține ”apă și hrană suficientă, precum și alte lucruri de bază, prin care fiecare membru al familiei să poată supraviețui timp de un an.”

Planul orașului, postat pe site-ul oficial al proiectului, prevede ca așezarea să aibă 18 turnuri de control, un muzeu al armelor, o piscină, o școală și un amfiteatru. Deși a fost lansată zilele trecute, inițiativa Citadel a atras deja peste 200 de familii care s-au înscris, în intenția de a deveni locuitori ai Citadelei.

Sursa: The Atlantic


4 comentarii

  1. Nu vad nimic rau in asta. Iar Idaho nu face parte din Bible Belt si in Citadel nu vad nicio Biserica.

    In Israel fiecare cetatean (inclusiv femeile) face armata minim 3 ani de zile. Si nu auzi descarcari de arme accidental sau ipuscaturi pe strada la intamplare.

  2. Pingback: Americanii vor să construiască Citadela, un oraș pentru patrioții înarmați | zTp.ro

  3. Cel putin una din reglementarii, este mai mult decat contradictorie: oras fortficat, bastion, 18 turnurii de control, bla, bla, pe cale de consecinta logica, un oras inchis. Care poate fi ,,ratiunea,, portului obligatoriu de arma in acest spatiu de catre locuitori, locuitori care se presupune ca ar trebui sa reprezinte o comunitate. Paradoxul este ca un drept, devine conditie, se pare de baza.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger