Americanii s-au saturat: Obama anunta ca guvernul preia controlul operatiunilor din mana BP

8

Se pare ca rabdarea guvernului din SUA fata de actiunile contradictorii ale celor de la British Petroleum (BP) a ajuns la capat. Presedintele Barack Obama a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca administratia lui, si nu gigantul petrolier ia deciziile privind limitarea celui mai mare dezastru ecologic din istoria natiunii americane – scurgerea de petrol din Golful Mexicului, ne informeaza Huffington Post.

“Imi asum responsabilitatea. Este jobul meu sa ma asigur ca toate operatiunile vor fi inchise”, a declarat Obama in cadrul conferintei de presa ce a durat mai bine de 3 ore. In premiera, presedintele american a mai spus ca exista o “relatie scandalos de apropiata” intre „Big Oil” (companiile petroliere) si regulatorii guvernamentali.

Obama a anuntat si un moratoriu de sase luni privind acordarea permiselor de exploatare si suspendarea operatiunilor companiei Shell in Alaska, a forarilor din Virginia si a altor 33 de forari din Golful Mexicului. Presedintele american se foloseste de acest caz si pentru a acuza vechea administratie, care a fost pusa in legatra directa cu industria petroliera in repetate randuri.

Reactia presedintelui vine ca un posibil raspuns la managementul deficitar al BP in cazul recentei scurgeri de petrol. Cum am aratat intr-un alt articol, compania britanica a avut probleme serioase de comunicare in ceea ce priveste cantitatile de petrol revarsate si captate. (M.Cs.)

Sursa: Huffington Post

Tags:8 comentarii

 1. Asa ca n-o sa se mai faca pe banii BP ci pe banii contribuabilului american.

  Povestile ca dupa aia statul american o sa ceara banii de la BP sunt fantezii.

 2. Stire non existenta.
  BP are tehnologie, oameni, resurse pe care statul american nu le are cand vine vorba de sapat sonde de mare adancime. BP se ocupa in continuare the operatiunile de oprire si curatire a petrolului. Obama doar a zis pentru a nu stiu cat a oara ca guvernul american a luat toate deciziile importante pe care BP le-a pus in aplicare in ultimele 5 saptamani. Legal, dupa Oil Pollution Act din 1990, BP este responsabil sa curate petrolul, sa opreasca sonda si sa plateasca toate pierderile suferite de oameni. Guvernul american are legal dreptul sa comande BP sa faca orice lucru in legatura ca oprirea sondei, si curatirea petrolului (exemplu: BP a vrut sa sape o sonda care sa o opreasca pe prima, guvernul american le-a ordonat sa sape 2, ca sa fie siguri ca macar una din ele reuseste, si BP sapa 2 acum). BP a cheltuit deja 800 milioane $ ca urmare a acestui accident. Inca o stire tradusa pentru romani in chipul si asemanarea lor sau poate va pricepeti mai mult la ghicitori decat la jurnalism.

  • BP nu are tehnologie, nu are nimic, BP isi bate joc, si nu stie de capul ei.
   ti-o prezint pe Rachel Maddow descoperind cum istoria se repeta si cum la distanta de 30 de ani Big Oil nu se afla intr-o situatie mai buna cand vine vorba de rezolvarea problemelor:

  • ca sa nu mai vorbim de campania absolut infecta impotriva presei, a nu lasa jurnalisti sa se apropie de coaste sau sa survoleze zona, lucratorii intoxicati din cauza dispersantilor si alte mizerii de felul asta.

 3. Ratiune, responsabilitate, constientizare. Obama le da clasa fostilor conducatori ai SUA, republicanilor, cei care pur si simplu ignorau sau isi bateau joc de problema protectiei mediului. Sa-i ajute Dumnezeu in planurile lui de a opri dezastrul ecologic din Gloful Mexicului.

 4. Obama face pe armasarul insa este la mana BP. Nimeni nu stie mai mult in aceasta meserie decat BP. BP este obligata sa repare fiindca pierde bani, Obama isi pierde insa capitalul politic. Foarte corect el a lasat BP sa-si faca treaba insa acuma liberalii il ataca pe Obama pentru incompetenta. BP se poate reinventa, Obama se duce la fund mai repede decat se astepta. Obama va incerca sa foloseasca acest dezastru sa nationalizeze industria, benzina poate sa creasca pretul la $8 -$11 / galonul (auzit la Sean Henety).

 5. Pura demagogie. Si ma rog, cum o sa astupe Obama gaura, cu lopatica? Atat armata cat si reprezentantii altor agentii guvernamentale au recunoscut deja ca nu au mijloacele tehnologice necesare. Au recunoscut si ca varianta inlocuirii BP cu o alta companie nu este fezabila, deoarece doar BP-ul cunoaste putzul respectiv. Ce n-au spus dar este usor de dedus este si ca nu exista diferente semnificative intre resursele tehnologice si manageriale ale BP si cele ale altor companii similare (Exxon si Shell sunt singurele ce se califica). Sunt companii de dimensiuni comparabile, si nu este singura asemanare. 🙂

  Obama este frustrat pentru ca nu poate face absolut nimic altceva decat sa strige la BP. E o frustrare normala, de inteles. In rest, face ceea ce a facut intotdeauna, si ceea ce se pare ca e singurul lucru pe care stie sa il faca foarte bine: PR. Faza cu copilul e de telenovela, cred ca Chavez a lacrimat cand l-a auzit…

 6. Dupa o luna de zile Obama socialistul e pasuit de presa obedienta ce reprezinta 80% in US . Bush a fost macelarit ca a raspuns la 3 zile dupa Katrina. Obama intarzie sa poate sa-si implementeze planul socialist Cap and trade si sa opreasca (sa nu mai dea licente pentru) drill offshore.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger