Americanii mănâncă cel mai ieftin din lume

1

Departamentul de Agricultură din SUA arată că, în 2010, americanii au cheltuit 9,4% din venitul lor pe mâncare, dintre care 5,5% îi revine mâncatului acasă şi 3,9% mâncatului în oraş. Datele mai arată că americanii mănâncă mai mult ca niciodată, cumpărând alimente procesate grase şi produse de fast food plină de grăsimi saturate, sodiu şi zahăr adăugat, şi cheltuiesc cei mai puţini bani pe mâncare.

Procentul de 5,5% din venit cheltuit pe mâncatul acasă înseamnă mai puţin de jumătate din suma cheltuită de germani (11,4%), francezi (13,6%) şi italieni (14,4%) şi mai puţin de o treime din procentul din cea cheltuită de consumatorii din Africa de Sud (20,1%), Mexic (24,1%) şi Turcia (24,5%) – cifre de care se apropie procentul cheltuit de americani în timpul Marii Crize, 23,4% – şi este de 9 ori mai mic decât cel din Kenya (45,9%) şi Pakistan (45,6%).

Asta nu înseamnă însă că americanii se aleg cu o afacere bună de pe urma acestor cifre mici: sistemul alimentar industrializat din SUA are un impact ecologic uriaş, iar consumatorii au ajuns să cheltuiască mai mult ca niciodată pe sistemul de sănătate din cauza ratei alarmante de obezitate. Dacă americanii vor continua să se îngraşe, obezitatea va costa statul de peste ocean în jur de 344 de miliarde de dolari până în 2018, sumă tradusă în cheltuieli pentru sănătate.

Mai multe detalii puteţi afla pe Tree Hugger.

Foto: Flickr/grahamc99


Un comentariu

  1. Pingback: Cea mai ieftină mâncare din lume este în SUA | Gazeta Romana-Portal de Stiri Nationale

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger