Americanii învață ecologie de la triburile vechi

0

Triburile native din Noua Anglie, ale căror practici sănătoase de îngrijire a fermelor, pădurilor, vînatului și pămîntului au fost distruse de coloniștii europeni, pot ajuta America modernă să se adapteze la schimbările climatice.

 

 

Aceasta e concluzia a peste 50 de cercetători publicată în revista Climatic Change. E prima dată cînd o publicație atît de serioasă s-a concentrat exclusiv pe impactul schimbărilor climatice asupra triburilor americane și pe răspunsul acestora la schimbări.

Înainte de venirea europenilor, pădurile acopereau mai mult de 80% din New England și erau bogate în floră și faună. Practicile speciale ale nativilor au păstrat această situație pînă la venirea coloniștilor. Sistemele acestora se bazau pe exploatare fără limite, ceea ce a dus la o degradare ecologică rapidă.

Membrii triburilor care lucrează cu resurse naturale, cum sînt pescarii, fermierii și administratorii pămîntului ar putea juca un rol important în construirea unor strategii locale și regionale pentru adaptarea la schimbările climatice.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger