Americanii cheltuiesc 1 miliard de dolari anual pe eliminarea corespondenţei nedorite

1

Peste 100 de miliarde de plicuri şi alte obiecte de corespondenţă umplu căsuţele poştale ale americanilor anual, informează Huffington Post. Corespondenţa nedorită nu este doar enervantă, ci este şi foarte dăunătoare mediului. Peste 100 de miliarde de hârtii sunt aruncate, contribuind la nivelul ridicat de deşeuri din SUA. Potrivit AFP, aproximativ un miliar de dolari se cheltuiesc anual cu eliminarea corespondenţei.

Unele oraşe americane au început deja lupta împotriva corespondenţei nedorite. În Chicago, Berkley şi Ithaca a demarat un program prin care locuitorii pot alege să oprească primirea de corespondenţă nedorită, aceştia putând să se înscrie în program online.

Potrivit GreenBiz, autorităţile locale se aşteaptă să economisească 10 dolari pe locuinţă pe colectarea şi eliminarea corespondenţei nedorite, suma devenind impresionantă dacă ne gândim că în Chicago există peste un milion de locuinţe.

Autorităţile locale vor economisi bani, dar, de asemenea, vor reduce drastic deşeurile. Potrivit Suzzanne Malec-McKenna, reprezentantă a autorităţilor locale de mediu din Chicago, această strategie este benefică pentru planul mai amplu de protejare a mediului. “Am identificat reducerea deşeurilor ca o strategie crucială pentru a îndeplini obiectivele din planul de acţiune climatică”, a spus aceasta.

Şi în San Francisco s-a propus luna trecută o interzicere a livrării Paginilor Aurii fără să fie solicitate. Aproximativ un milion de astfel de cărţi sunt distribuite în San Francisco în fiecare an, risipindu-se aproximativ 2.500 de tone de hârtie. Estimările arată că autorităţile locale cheltuiesc 54 de milioane de dolari pentru a scăpa de cărţile de anunţuri.

Dacă nu avem la dispoziţie un astfel de program online de renunţare la corespondenţa nedorită, putem să ne scoatem singuri de pe lista companiilor, solicitând sa nu mai primim materiale advertoriale în căsuţa poştală.

Foto: Flickr / uzvards

Citiţi şi:

Zilnic primim informaţii care echivalează cu conţinutul a 174 de ziare

Cum să îţi foloseşti cu succes cardul în străinătate

5 feluri în care banca ne urmăreşte pas cu pas

Tags:Un comentariu

  1. Poate n-ati aflat inca dar corespondenta nedorita se colecteaza si se recicleaza in SUA de zeci de ani deci nu contribuie la poluare si face ca anumite produse din hirtie reciclata sa fie f ieftine. Mai informati-va inainte se publicati sitiri din ziare de stinga, Care, apropo tocmai a fost vindut pt.ca erea in prag de faliment.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger