Americanii au intratîn Luna Naţională a Masturbării

0

Pe lîngă moartea lui Bin Laden, americanii mai au un motiv de bucurie: a început Luna Naţională a Masturbării.

Celebrarea oficială a sexului cu persoana pe care o iubeşti cel mai mult, după o definiţie a lui Woody Allen, a început în 1995 în San Francisco, ca o replică la ostracizarea chirurgului Joycelyn Elders, deţinătoarea postului de US Surgeon General, una dintre cele mai importante funcţii în Departamentul Naţional de Sănătate.
După un discurs public al acesteia, cineva din sală a întrebat-o ce crede despre masturbare. Răspunsul doctorului a fost: „Cred că face parte din sexualitatea umană şi ar trebui să facă parte şi din educaţie.”
Acest răspuns a fost sfîrşitul carierei lui Joycelyne Elders, prima femeie de culoare care a ajuns US Surgeon General. Ironic, tocmai Bill Clinton a fost cel care a demis-o, pe motiv că „promovează valori contrare administraţiei actuale”.
Ca reacţie la această măsură, compania de „jucării sexuale” Good Vibrations din San Francisco a declarat luna mai Luna Naţională a Masturbării.
Cercetătorii medicali au stabilit că masturbarea nu ne dăunează fiziologic, dimpotrivă: bărbaţii care se masturbează mai des au şanse mai mici să se îmbolnăvească de cancer de prostată. Femeile care se masturbează regulat îşi cresc rezistenţa la candidoză. Masturbarea le poate scădea tensiune pre-menstruală şi alte neplăceri pre-menstruale. Masturbarea creşte irigarea sangvină în regiunea pelviană, ceea ce poate reduce crampele şi durerile de spate.
Şi pentru bărbaţi şi pentru femei masturbarea are efecte benefice (de la îmbunătăţirea somnului la creşterea performanţei sexuale).   Conform rapoartelor Institutului Kinsey, 92% dintre bărbaţi şi 63% dintre femei se masturbează. Fie că o recunosc sau nu, masturbarea e o practică foarte răspîndită, de la puberi, pînă la Preşedintele SUA şi liderii religioşi care o condamnă.

 

FOTO: VIOLETA NIEBLA

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger