Americanii au găsit o soluție pentru prevenirea incendiilor spontane: Să taie pădurile

16

Ca urmare a incendiilor care au făcut anul acesta ravagii în vestul Statelor Unite, Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care va dubla tăierile de copaci la nivelul întregii țări și va transforma multe zone împădurite în pășuni. Votul, susținut majoritar de republicani, va permite tăierea anuală a circa 12 milioane de metri cub de lemn, față de circa 6 milioane, cota pentru anii trecuți. National Wildlife Federation atrage atenția că acest proiect va distruge masiv habitatele animalelor sălbatice și va aduce mari pierderi mediului natural.

Rim Fire_pho_2013233_lrg

Acest proiect de lege este cunoscut sub numele de ”Legea pentru Reînsănătoșirea Pădurilor pentru Cominități Sănătoase” (Restoring Healthy Forests for Healthy Communities Act) și a fost votat în ciuda veto-ului exprimat de Casa Albă, scrie LA Times Aplicarea sa ar afecta în primul rând statul California, cu 18 păduri naționale, care ocupă peste două milioane de hectare. Republicanii, care au susținut majoritar acest proiect, l-au promovat ca o metodă de creare a mai multor locuri de muncă (în tăierile de copaci și amenajarea unor drumuri) și ca un mijloc de vitalizare a economiei din comunitățile rurale, care ar urma să primească o pătrime din vânzările de lemn, bani ce ar urma să fie folosiți la finanțarea școlilor și a altor servicii.

Scepticii susțin că o măsură împotriva incendiilor spontane este binevenită, însă tăierea copacilor va afecta în mod substanțial viața animalelor sălbatice din aceste zone, precum și echilibrul natural. În opinia mai multora, o strategie mai eficientă, care ar putea contracara efectele încălzirii globale, pe care cercetările o corelează direct cu izbucnirea incendiilor, ar fi mai indicată.

În 2013, incendiile au distrus peste 1,5 milioane de hectare de teren la nivel național, distrugând 1.055 de case și producând pagube de circa 1,4 miliarde de dolari.

Sursa: Los Angeles Times

Foto: earthobservatory.nasa.gov


16 comentarii

  1. Feis Bu via Facebook on

    intr-adevar, ca sa scapi de repararea casei, cel mai sigur e s-o demolezi..
    exact asa gandeste si ponta, care, zilele trecute la tvr, se arata ingrijorat de perspectiva disparitiei padurii prin exploatare in industria mobilei (ignorand ca lemnul, ca o resursa regenerabila, se poate exploata durabil, in regim silvic..padurile disparand din cauza jafului la care autoritatea statului inchide ochii, complice!) dar vede ca solutie spulberarea muntilor de sub padure …

    ..nu se poate spune ca politicienii de azi nu gandesc cu mult ‘in afara cutiei’ propriilor competente..de fapt, cotrobaie prin cutii care nu ii privesc deloc, intocmai ca niste hoti!

    unde dai si unde crapa..

  2. Pingback: Megoldás erdőtűzre: vágjuk ki az erdőt! » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger