America pe scurt – cine are, cine n-are

0

Criza administrativă americană din acest moment e mai mult decît o sincopă a sistemului. Americanii au ajuns într-o groapă socială, unde cei mai mulți nu au nici un fel de asigurare pentru viitor, atît viitorul îndepărtat cît și cel apropiat.

 

Administrațiile Reagan și Clinton au încercat să facă din SUA o țară de acționari. Marele cazinou care e piața de acțiuni e singurul domeniu care crește, în timp ce economia reală scade. Din aceste jocuri, profită o mică minoritate.

10% dintre americani dețin 81% din acțiunile valoroase. 44% dintre americani nu au nici un fel de plasă de siguranță financiară, adică nu au nici un fel de rezerve financiare să poată sta departe de sărăcie mai mult de 3 luni în cazul în care își pierd joburile. Jumătate de țară e dependentă de Social Security pentru pensie – și această Social Security e acum în pericol.

Investiții noi aproape nu există deci tranzacțiile de acțiuni se bazează pe infuziile Rezervei Federale. E vorba deci de bani făcuți din nimic. Cam asta e, pe scurt, ce se poate spune mai relevant despre America.

Sursa: The Globalist

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger