Amelia şi animalele. Cum arată viaţa copilului unui fotograf al National Geographic

0

Amelia Forman are 15 ani şi a crescut într-un univers mai puţin obişnuit, dar magic: mama ei, Robin Schwartz, este o cunoscută fotografă a National Geographic, astfel că Amelia a călătorit, alături de ea, prin toată lumea, fiind înconjurată mereu de animale sălbatice.

 

 

Mama Ameliei a surprins, în fotografii, viaţa fiicei sale alături de animalele pe care a ajuns să le întâlnească şi cu care s-a împrietenit: pe trompa unui elefant, folosită drept leagăn, cu căprioare în pădure sau hrănind un pui de tigru. Toate fotografiile realizate de-a lungul anilor au devenit o carte, intitulată Amelia & the Animals, care relevă nu doar magia momentelor ce au  marcat copilăria Ameliei, dar şi legătura unică, minunată, care se poate dezvolta între om şi animal.

 

stire 27 oct fetita 2

stire 27 oct fetita 3

 

La fel ca Tippi, care a crescut în Africa, alături de părinţii ei (un fel de Mowgli modern), şi Amelia şi-a petrecut copilăria alături de tot felul de animale sălbatice, pe care cei mai mulţi dintre noi le vedem numai în revistele National Geographic sau pe canale tv dedicate vieţii sălbatice. “Pentru mine, la vârsta de trei ani, era ceva normal să cunosc maimuţe şi tot felul de alte animale”, mărturiseşte chiar Amelia, “dar, crescând, am realizat că nu sunt mulţi copiii care au această şansă”.

 

stire 27 oct fetita 6

 

Mama ei, Robin, a preferat să îşi ia fetiţa cu ea în călătoriile dedicate muncii sale decât să o lase acasă, în SUA. Cartea (pe care au pregătit-o împreună) adună imagini realizate de-a lungul a 12 ani de aventură: unele sunt naturale, simple, pline de drăgălăşenie, în vreme ce altele sunt suprarealiste, gotice sau chiar ciudate. Apariţia cărţii a fost posibil printr-un proiect de succes lansat pe platforma Kickstarter, cu ajutorul unei fundaţii.

 

stire 27 oct fetita 8

stire 27 oct fetita 9

stire 27 oct fetita 10

stire 27 oct fetita 11

 


Sursa: Fast Co. Design, Inhabitat

Foto: Robin Schwartz

 

Puteţi citi şi:

Povestea lui Tippi Degre, un Mowgli în carne şi oase


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger