Ambarcațiunea cu 809 panouri solare care traversează Atlanticul în 22 de zile

0

Cea mai mare ambarcațiune solară din lume traveresează Atlanticul în doar 22 de zile. MS Tûranor PlanetSolar are 512 metri pătrați de celule fotovoltaice, adică 809 panouri din 29.124 de celule.

 

solar

Eco-ambarcațiunea va depăși recordul actual înregistrat în Cartea Recordurilor de traversare a Atlanticului în 26 de zile, datorită unui design inteligent.

Expediția a pornit în Florida și are ca misiune realizarea unor măsurători fizice și biologice, din apă și din atmosferă. Ambarcațiunea este o platformă de cercetare științifică a Universității din Geneva, poate atinge o viteză de 14 noduri, poate genera 480 de kWh într-o zi însorită și are un echipaj de nouă persoane.

Cercetătorii studiază parametrii cheie ai reglării climatului, axându-se pe aerosoli și fitoplancton. Scopul este înțelegerea interacțiunilor dintre ocean și atmosferă și rolul interacțiunilor în schimbările climatice.

Ambarcațiunea are o lungime de 35 de metri și o lățime de 23 de metri, este ușoară, durabilă și complet silențioasă. Neavând nevoie de combustibil, ambarcațiunea poate naviga și luni de zile, atât timp cât strălucește soarele.

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger