Alternative creative la ţepuşele anti-oameni ai străzii din Londra

0

RainCity Housing, o companie specializată în asigurarea de adăposturi şi servicii pentru oamenii străzii din Vancouver, Canada, transformă băncile din oraş în locuri de dormit pentru persoanele fără adăpost, scrie Mic.com. Iar compania Design Develop din Slovacia vrea să-i adăpostească pe oamenii străzii, potrivit FastCoExist, în instalațiile publicitare de pe marginea șoselelor.

 

 

Ziua, băncile „tunate” de RainCity Housing sunt folosite ca locuri de şezut şi de aşteptare a autobuzului de către locuitorii oraşului, iar noaptea se transformă în paturi pentru oamenii străzii, spătarele unora dintre ele fiind pliabile şi transformându-se în acoperişuri. Compania a găsit o metodă ingenioasă de a se adresa oamenilor. Ziua, razele ultraviolete venite de la soare scot în evidenţă mesajul “Aceasta este o bancă”, inscripţionat pe spătarele băncilor, iar noaptea apare scris, cu litere fosforescente, “Acesta este un dormitor.” Pe spătarele altor bănci scrie “Aici găseşti adăpost”, iar când ele se pliază şi se transformă în paravane, apare mesajul “Aici găseşti o casă.”

 

 

De cealaltă parte, în Slovacia, Proiectul Gregory al companiei Design Develop folosește structura instalațiilor publicitare de pe marginea șoselelor drept fundație pentru adevărate case în miniatură destinare oamenilor străzii. Interiorul lor, confecționat din lemn, beton și oțel, are formă triunghiulară și găzduiește o bucătărie, un dormitor și o baie, fiind prevăzut și cu ferestre. Electricitatea folosită la iluminarea panourilor publicitare este considerată suficientă pentru a alimenta și micile locuințe.

 

 

Puteți accesa și:

Un cartier bogat din Londra alungă persoanele fără adăpost cu țepușe din metal 

Activiştii au turnat beton peste ţepuşele anti-oameni ai străzii din Londra

Cum se folosesc orașele de design pentru a-i ține la distanță pe oamenii străzii

33 de orașe americane interzic oamenilor să ofere hrană celor fără adăpost

Statuia unui Iisus homeless i-a speriat pe membrii unei comunităţi bogate din SUA

VIDEO Un experiment social despre importanţa aparenţelor

Experiment social: Oameni deghizaţi în persoane fără adăpost, ignoraţi de persoanele dragi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger