Alinarea prin mâncare pentru minți sănătoase

0

Mâncatul în perioade de tulburare emoțională vă poate face blugii mai strâmți, dar și mintea mai curată. Un studiu realizat la Universitatea din Buffalo, SUA, arată că „mâncarea de alinare” poate avea efecte pozitive asupra psihicului nostru în perioade de singurătate, produsele consumate fiind asociate cu oameni apropiați. Cartofii piure, fleicile de carne sau macaroanele cu brânză par să declanșeze astfel de efecte.

Participanții la cercetarea mai sus amintită au fost îndemnați să descrie în șase minute o ceartă pe care au avut-o cu cineva apropiat. Jumătate dintre subiecți au scris apoi de mâncarea de alinare ca metodă de combatere a tulburării emoționale, în timp ce restul au scris de metode neutre emoțional înainte de a răspune la o serie de întrebări legate de nivelul de singurătate. Cei care au scris despre mâncarea de alinare au prezentat mai multe șanse de a scăpa de singurătate, mai ales pentru că produsele erau asociate cu persoane apropiate lor.

Studiul nu s-a axat pe alinarea prin mâncare, însă a arătat că această metodă, chiar și atunci când doar se scrie despre ea, are efecte benefice asupra sănătății mintale. Iar psihologii americani indică și o serie de produse care pot asigura aceste efecte, de la cartofi piure, la macaroane cu brânză. Un studiu publicat în 2003 arăta că mâncărurile bogate în grăsimi și în carbohidrați diminuează năvala hormonală cauzată de stresul cronic.

Sursa: lifehacker.com

Foto: Flickr/kalleboo

Citiți și:

Cozonacul cu stafide la vedere provoacă depresie

Dacă vreți să vă reduceți expunerea la bisfenol A, renunțați la conserve și la produse ambalate

Mâncarea “stricată” mai este încă bună

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger