Alianţă globală pentru infracţiunile forestiere

0

Interpol şi ONU şi-au unit forţele pentru a lansa iniţiativa Project Leaf (Law Enforcement Assistance for Forests), menită să contracareze infracţiunile forestiere, mai exact tăierile ilegale şi traficul cu cherestea. Proiectul va asigura totodată sprijin pentru autorităţile din ţările care se confruntă cu cele mai mari probleme.

 

Foto: Mircea Struţeanu

 

Peste un sfert din populaţia lumii se bazează pe păduri pentru a-şi câştiga traiul şi a obţine combustibil, mâncare şi medicamente, scrie BBC News. Reprezentanţii Interpol spun că tăierile ilegale de lemne nu mai sunt o problemă restrânsă doar la graniţele naţionale, ci una de proporţii globale, pentru care există şi o legislaţie internaţională. Scopul noului proiect este de a asigura că aceste legi vor fi respectate cu ajutorul unei forţe de ordine globală şi că infractorii vor fi aduşi în faţa justiţiei indiferent de locul în care activează şi de resurse. “Corupţia şi frauda din sectorul forestier”, spune Interpol, “sfidează legea şi îngreunează semnificativ eforturile de diminuare a sărăciei în rândul celor mai nevoiaşi oameni ai lumii”.

Project Leaf este un parteneriat între Programul de Mediu al ONU şi Interpol care beneficiază de finanţare din partea Agenţiei Norvegiene de Cooperare pentru Dezvoltare şi care susţine că orice acţiune eficientă de combatere a infracţiunilor trebuie să fie transnaţională.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger