Alertă de drăgălăşenie: pui de jaguar născuţi la grădina zoologică din San Diego

1

Grădina zoologică din San Diego are noi motive să primească vizitatori din toată lumea: pe 27 aprilie, aici s-au născut pui gemeni de jaguar, care, pe lângă faptul că sunt extraordinar de simpatici, sunt, totodată, primii pui de jaguar născuţi la acest zoo din 1989 încoace.

 

 

Cei doi pui nu au primit încă nume şi abia au ajuns la greutatea de 2 kilograme fiecare; de asemenea, este încă prea devreme pentru a se şti dacă sunt masculi sau femele (sau câte unul din fiecare). Ei vor rămâne în bârlogul special amenajat până când vor fi suficient de puternici încât să umble singuri.

Jaguarii sunt pe locul trei, ca dimensiune, între marile feline ale lumii – o femelă poate ajunge la greutatea de 32 de kilograme, iar un mascul, chiar la 54 de kilograme. În limba localnicilor sud-americani, numele jaguarului, yaguara, înseamnă „animal care ucide dintr-un singur salt”. Din cauza cererii pe piaţa modei pentru blana frumoasă a jaguarului, această specie a ajuns să fie în pericol. Pe lângă vânătoarea pentru blană, pierderea habitatului şi conflictul cu oamenii sunt alte două cauze care au dus la diminuarea drastică a populaţiei de jaguari pe teritoriul Americii de Nord şi de Sud.

 

Sursa: OAP

Foto: Ken Bohn, San Diego Zoo


Un comentariu

  1. Pingback: Adorabil: pui de macac japonez | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger