Alergie la propria locuință

2

Caracteristicile unei construcții – înaltă sau scundă, nouă sau veche, de la stat sau privată – sunt asociate cu alergenii de interior, au observat cercetătorii de la Northeastern University din Boston, SUA, care au găsit o legătură puternică între alergenii pisicilor și locuitul într-un bloc turn și între alergenii șoarecilor și traiul într-o locuință de la stat. O veste proastă pentru astmatici și pentru oamenii care au alergie la pisici – pentru cei din urmă se pregătește însă un nou vaccin.

Potrivit noului studiu, alergenii șoarecilor, asociați cu un nivel ridicat al morbidității astmului, au de șase ori mai multe șanse de a fi prezenți în locuințele de la stat în comparație cu alte tipuri de locuințe, informează Physorg.com. Nivelul ridicat al acestor alergeni merge dincolo de cât de curat este apartamentul sau cât de fidel urmează un astmatic indicațiile medicale, având de-a face mai mult cu tipul de clădire în care locuiește acesta. La fel, alergenii pisicilor sunt mai proeminenți în blocurile turn în comparație cu casele în care locuiește o singură familie sau cu duplexurile.

Foto: http://www.e-zeppelin.ro/

Citiți și:

Se pregătește un nou vaccin împotriva alergiei la pisici

Viața socială și culturală a termopanelor

Interviu: “Reabilitarea blocurilor socialiste e o bombă cu ceas”

Tags:2 comentarii

  1. mda ! Nu sint sigur de asta mai degraba as argumenta pozitia locuintei locul unde este asezata, confortul, lumina naturala din apartament sau casa,aerul cit de curat este, si daca ai sansa de a sta linga o apa si o baza sportiva nu ar mai fi nimic de spus, frumusetea vieti este alaturi de persoana fericita si iubita ( fam) si pofta de viata ar fi imensa.si asemenea locuri exzista si in Romania dar putin au aceasta sansa a vieti, cel putin sa cunoasca, ar fi multe de spus sau de discutat pe aceasta tema dar e bine si te salut cu respect

  2. Pingback: Cartierele în paragină, asociate cu naşterile premature | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger