Alcoolul a fost declarat al patrulea cel mai dăunător drog

15

Cel mai mare studiu din toate timpurile pe tema periculozității drogurilor a fost publicat luna aceasta în British Medical Journal. Cel mai periculos drog a fost declarat heroina, atît din punct de vedere personal, cît și pentru societate. Pe ultimul loc a ieșit cannabisul.

 

Alcoolul a ieșit pe locul patru în topul drogurilor dăunătoare pentru sănătatea psihică și fizică a indivizilor, după heroină, crack și chrystal meth și pe locul doi ca periculozitate pentru societate.

Cannabisul a ieșit la ambele categorii pe ultimul loc.

 

 

 


15 comentarii

 1. mda, e dupa metodologia lui Nutt.. e foarte slab, singura sursa a datelor sunt niste chestionare trimise medicilor, psihiatrilor, politiei, asistentilor sociali etc. niciun fel de date si studii empirice. si nu tine deloc cont de chestii cruciale cum ar fi ca alcoolul e cel mai utilizat drog si ca e legal, ceea ce face ca efectele lui sa apara sus de tot pe grafice.

  • Captain Planet on

   antinous, nu e un studiu facut in absolut, care sa determine care sint in mod absolut cele mai daunatoare droguri, indiferent cit de accesibile sint sau nu; poate nu e un studiu complet dar daca tot vorbeai de Nutt, stii si tu ca studiile de acest gen sint foarte putine si stii ce i s-a intimplat lui N pentru ca a indraznit sa faca o astfel de cercetare; deocamdata, un studiu facut in colaborare cu medici, psihiatri, politisti si asistenti sociali nu mi se pare atit de neprofesionist si de ne-empiric, pina la urma, stiu si oamenii aia ceva despre asta, nu?

 2. Adică nicotina e al șaselea drog ca rău social? Să fim serioși. Peste Ketamină și Amfetamine.

  Studiul vorbește aiurea. Câteva studii de caz clarifică urgent lucrurile.

  • Captain Planet on

   la daune sociale intra si cheltuilelile de sanatate; avind in vedere ca sint mult mai multi fumatori decit consumatori de ketamina, studiul are sens

   • Ok, de acord. Dar ar trebui raportat la numărul de consumatori, pentru că în starea actuală studiul este ușor interpretabil pentru propagandă. Cauzele răului social nu stau în efectele directe ale drogului, dar în numărul de consumatori.

    Și iarba poate fi foarte nasoală la nivel individual, nu doresc nimănui un sevraj după Maria. Doar pentru că procentajul este foarte mic, deoarce majoritatea nu este compusă din fumători cronici nu înseamnă că nu există.

 3. “Ion 27 august, 2012 13:17 Sursa-i scris in prima propozitie.”

  Un nume nu este o sursa. În epoca internetului, sursa se numeste “link”.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger