Alcoolismul și abuzurile din copilărie

1

Dependența de alcool poate avea mai multe cauze, unele genetice, altele ținînd de sănătatea psihică sau de crearea, în adolescență, a obiceiului de a bea. Un factor de risc important sunt și abuzurile din copilărie.

 

 

Deși se vorbește de zeci de ani despre această cauză, nu s-a determinat încă o legătură puternică între abuzurile din copilărie și dependența de alcool. Cercetătorii de la  National Institute on Drug Abuse au analizat 196 de bărbați și femei care se aflau în tratament pentru dependența de alcool. Aproape un sfert dintre bărbați și 33% dintre femei au raportat o istorie de abuzuri fizice în copilărie. Dintre acestea, abuzurile sexuale au reprezentat 12% pentru bărbați și 49% pentru femei, abuzurile emoționale în jur de 20%, neglijența fizică și emoțională 19%.

Studiul a mai descoperit că abuzul sexual în copilărie crește riscul apariției tulburărilor de anxietate, iar abuzul emoțional crește riscul dezvoltării depresiei. Cei care au fost abuzați fizic în copilărie și au ajuns dependenți de alcool au o probabilitate mai mare să aibă și o istorie de tentative suicidale.

Alcoolicii care au experimentat mai mult de un tip de abuz în copilărie au dezvoltat la maturitate și alte tulburări psihiatrice, în general însoțite de tentative de sinucidere.


Un comentariu

  1. Pingback: Oxitocina alungă sevrajul alcoolului | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger