Alcoolicii trăiesc mai mult decît abstinenții

3

Un studiu șocant publicat în revista Alcoholism: Clinical and Experimental Research sugerează că, din motive nu în totalitate clare, cei care se abțin de la băutură trăiesc mai puțin, chiar și cînd sunt scoși din ecuație cei care au avut probleme cu alcoolul și au deci organismul deja mai bușit.

 

După ce au controlat toate variabilele imaginabile – statutul economic, nivelul de activitate fizică, numărul de prieteni apropiați, calitatea suportului social etc. – cercetătorii (o echipă de șase, conduși de Charles Holahan de la Universitatea din Ausit, Texas) au descoperit că pe o perioadă de 20 de ani, cei care nu beau în mod regulat trăiesc mai puțin, indiferent dacă au fost alcoolici, urmați de cei care beau foarte mult și, pe locul trei, adică cei care trăiesc cel mai mult, băutorii moderați.

Bineînțeles, băutul serios are un impact negativ major asupra sănătății. Longevitatea băutorilor s-ar putea să nu țină însă de alcool, ci de interacțiunea socială zilnică și relaxată.

Ceea ce înseamnă că o metodă bună ar fi să bem moderat dar să stăm mult în baruri.

Și o metodă perfectă – marijuana.

 


3 comentarii

  1. ca bautorii moderati traiesc mai mult decat nebautorii hai, se mai poate explica, dar ca alcoolicii traiesc mai mult decat nebautorii, cum se spune, e greu de crezut really.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger