Albumul lui Katy Perry, pericol agricol în Australia

0

Versiunea de lux a celui mai nou album al cântăreței Katy Perry, Prism, a fost declarat pericol de mediu în Australia și a devenit subiect de îngrijorare internațională pentru că se vinde cu un săculeț de semințe pe care fanii sunt îndemnați să le planteze, scrie The Guardian. Autoritățile australiene au primit ordine să inspecteze toate CD-urile care vin de peste granițe, pentru că versiunile internaționale ale albumului conțin semințe care nu sunt locale.

Compania producătoare a dat asigurări Departamentului de Agricultură din Australia că versiunea albumului lansată în statul insular conține semințe locale de margarete, însă versiunile internaționale reprezintă un risc. “Semințele sau alte părți ale plantelor care sunt de origine internațională ar putea fi buruieni care nu există în Australia sau gazdele unor agenți patogeni care impun probleme de biosecuritate”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Agricultură pentru news.com.au. Guvernul australian are un sistem de detectare și gestionare a materialelor ce amenință biosecuritatea bine pus la punct, care include inspectarea corespondenței prin poștă, a încărăturilor de pe vase și a bagajelor.

Dacă se descoperă o versiune internațională a CD-ului lui Kat Perry, un ofițer în biosecuritate al Departamentului de Agricultură va inspecta albumul pentru a-i evalua nivelul de risc. Albumul cântăreței se află pe primul loc în topul celor mai bine vândute albume din Australia. Versiunea americană costă sub 19 dolari pe eBay, în timp ce versiunea australiană se vinde cu 25 de dolari, o îngrijorare în plus pentru autoritățile australiene. Potrivit Biroului Australian de Statistică, australienii au cumpărat, în 2011-2012, produse în valoare de 4,6 miliarde de dolari din magazinele online autohtone și de 6,2 miliarde de dolari din cele internaționale.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger