Albinele au făcut miere albastră după ce s-au hrănit cu reziduurile bomboanelor M&M

1

La Ribeauville, în nord-estul Franței, apicultorii au găsit cu stupoare în stupi miere albastră sau cu nuanțe verzui, lucru total neobișnuit pentru acest produs natural. Ipoteza care ar putea explica acest fenomen sunt micile ”tratații” ale albinelor cu resturi dulci ale bomboanelor M&M, gestionate de o fabrică de biogaz din zonă.

 

Managementul fabricii  a anunțat imediat regrete oficiale din partea companiei, precum și luarea unor măsuri necesare prevenirii acestui fenomen pe viitor. Compania Agrivalor gestionează deșeurile fabricii de dulciuri Mars, care produce, printre altele, și bombonele de ciocolată învelite în culori vesele – celebrele M&M.

Resturile alimentare rezultate din producția bomboanelor au fost ”atacate” numaidecât de albine, însă acest lucru a alterat nu doar culoarea, ci și proprietățile mierii, care a absorbit coloranții și substanțele chimice folosite în producție. Pe viitor, compania a declarat că va stoca aceste reziduuri în containere închise etanș, pentru a preveni asemenea situații. Mierea albastră nu va fi comercializată.

 

Sursa: BBC News


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger