Alarmă mondială de gonoree rezistentă la medicamente

1

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat guvernele şi medicii să sporească măsurile de monitorizare a unor versiuni posibil netratabile de gonoree rezistentă la medicamente şi le cer oamenilor să fie mai atenţi atunci când tratează boala cu antibiotice. Versiunile infecţiei cu transmitere sexuală care a alarmat OMS şi care se răspândeşte rapid în întreaga lume este rezistentă la antibioticul cefalosporină, care este de obicei ultimul flanc de apărare în faţa infecţiei.

 

Flickr/pfig

 

Anul trecut, oamenii de ştiinţă au găsit în Japonia un tip de gonoree rezistentă la toate tipurile de antibiotice recomandate de medici. Acum, OMS informează că versiuni cu rezistenţă la medicamente au început să apară în multe alte ţări, printre care Australia, Franţa, Norvegia, Suedia şi Marea Britanie. Dacă medicii nu depistează la timp cazurile de infecţie, milioane de oameni ar putea rămâne fără opţiuni de tratare a bolii.

După chlamydia, gonoreea este cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală din lume, infectând peste 106 milioane de oameni în fiecare an. OMS avertizează că, în lipsa unei monitorizări adecvate, adevăratul nivel de răspândire a versiunilor rezistente la medicamente va rămâne necunoscut, aşa cum s-ar putea ca în curând să nu mai existe tratamente eficiente pentru cei infectaţi dacă nu se caută prin cercetare noi agenţi antimicrobieni.

Dacă nu este tratată, infecţia bacteriană poate cauza infecţii ale uretrei, cervixului şi rectului, infertilitate la bărbaţi şi femei, un risc mai mare de infectare cu HIV şi de transmitere a virusului, sarcini anormale, avorturi spontane, naşterea de copii morţi sau naşteri premature şi infecţii acute ale ochilor, care pot conduce la orbire şi care apar la 30-50% dintre nou-născuţii ai căror mame suferă de gonoree netratată.

Detalii despre modul în care gonoreea combate antibioticele puteţi afla pe Time.com, iar aici puteţi afla care sunt simptomele acestei boli.


Un comentariu

  1. Pingback: O alternativă la antibiotice? | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger