Al treilea cangur pitic mort la Grădina Zoologică din Ploiești în câteva luni

0

Un al treilea cangur pitic a murit la Grădina Zoologică Bucov din Ploiești în decurs de doar câteva luni. Cangurul a fost găsit mort vineri, în spațiul de carantină unde se afla din ziua anterioară, când a fost donat grădinii zoo de un om de afaceri ploieștean.

 

Medicul veterinar Dragoș Florin Rusu spune pentru TOTB că, din primele investigații, a reieșit că animalul a avut o moarte naturală, probabil din cauză că nu s-a adaptat. Responsabilul nu are prea multe detalii despre acest caz întrucât se afla în concediu, dar mai multe informații vor fi disponibile după efectuarea necropsiei de către Direcția Sanitar Veterinară.

“Nu am văzut documente de transport sau de sănătate, joi a fost adus, iar a doua zi a fost găsit mort”, a spus medicul veterinar. Omul de afaceri care a dorit să rămână anonim a donat doi canguri grădinii zoologice, unul dintre ei fiind, în prezent, singurul cangur pitic de la Grădina Zoologică Bucov. El se află în continuare în carantină.

În ultimele luni, alți doi canguri ai grădinii zoologice au murit mușcați de câini, în doua incidente diferite. Mai mulți câini comunitari au intrat în țarc întrucât gardul era deteriorat. În cel de-al doilea incident, ei au sărit gardul refăcut.

“Câinii au posibilități fantastice de adaptare, au reușit să pătrundă în țarc și a doua oară, după ce au sărit 1, 80 m”, spune medicul veterinar. Acesta a adăugat că, în prezent, se fac din nou demersuri de întărire a protecției și se montează camere de supraveghere.

Foto: Adevărul


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger