Ai rămas fără baterie? Ţipă în telefon şi se încarcă!

0

Ar putea fi una dintre cele mai enervante invenţii din istorie. Cercetătorii au realizat un dispozitiv care permite încărcarea telefoanelor mobile prin puterea vocii.

Tehnologia transformă sunetul în energie, permiţând telefonului să se încarce în timpul unei conversaţii, iar cu cât tonul e mai ridicat, cu atât bateria se încarcă mai mult.

Invenţia este binevenită pentru cei care păţesc în mod regulat să rămână fără baterie, dar este o îngrijorare că ar putea fi folosită ca o scuză pentru cei care vorbesc foarte tare în locuri publice.

Tehnologia poate fi folosită şi pentru încărcarea music player-elor, iPod-ul putând fi încărcat prin fredonarea melodiilor în acelaşi timp.

Dr. Sang-Woo Kim, de la Universitatea Sungkyunkwan din Seul, spune că aşa cum semnalele electrice pot fi transformate în sunete şi procesul invers poate avea loc.

Dispozitivul inventat de Kim foloseşte fibre de oxid de zinc între doi electrozi, iar o garnitură care absoarbe sunetele este pusă deasupra determinând firele de oxid de zinc să se comprime şi să-şi revină, ceea ce generează current electric.

Aparatele făcute până acum pot converti sunete de 100 de decibel, echivalentul zgomotului din trafic.

Şi cercetătorii din Statele Unite analizează metode alternative de încărcare a gadgeturilor. Ei vor să transforme mişcarea din timpul mersului în energie.

Foto: Flickr / timparkinson

Cititi si:

Sfarsitul bateriilor: iPod-ul alimentat de miscarea corpului

Cel mai mic computer din lume are 1mm patrat

Cum sa suni ieftin sau chiar gratuit din strainatate

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger