Ai o idee verde pentru Stadionul Lia Manoliu? Poţi câştiga o vizită la Parcul Olimpic Londra 2012

0

Studenţii la arhitectură sau pasionaţii din acest domeniu îşi pot exprima viziunile de regenerare urbană a zonei Stadionului Naţional Lia Manoliu din Bucureşti în cadrul unei competiţii demarate de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti. Câştigătorul concursului Urban ID va merge două zile la Londra unde va vizita Parcul Olimpic, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Europa.

Având ca punct de plecare ideile care au condus la dezvoltarea Parcului Olimpic Londra 2012, participanţii sunt invitaţi să identifice şi să dezvolte o atmosfera urbană distinctă pentru spaţiile publice din jurul stadionului naţional, un spaţiu iconic pentru viaţa sportivă şi culturală din România, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Participanţii se pot înscrie până pe 1 martie şi au timp până pe 15 martie să trimită proiectele. Pe lângă vizita la Londra, Ambasada Marii Britanii mai pune la bătaie un program de certificare şi training oferit de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi şi cărţi despre Marea Britanie.

Pasionaţii de arhitectură trebuie să se gândească la modalităţi de a revitaliza zona stadionului, indiferent de sezon sau de evenimentele sportive. Participanţii trebuie să găsească modalităţi de a găsi un concept atractiv atât pentru cei din zonă, cât şi pentru bucureştenii din alte părţi.

Cei interesaţi se pot inspira din eforturile de înverzire care se depun pentru crearea Parcului Olimpic 2012 Londra, unde se vor construi 250 de acri de spaţii verzi pe o suprafaţă cu utilitate industrială anterior, se vor planta 4.000 de copaci şi se vor amenaja habitate pentru specii de plante şi animale. De asemenea, solul a fost curăţat de petrol, cianura, arsenic şi fier, peste 220 de clădiri au fost demolate, 98% dintre resturi fiind reciclate, iar râurile au fost curăţate.

Foto: Flickr / Tamsin Slater

Citiţi şi:

VIDEO Google Street View oferă tururi gratuite în marile galerii de artă ale lumii

Grădinăritul pe acoperişul clădirilor. O posibilă soluţie pentru îmblânzirea crizei din Orientul Mijlociu

Votaţi teiul României la concursul Arborele European al Anului

Tags:



Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger