“Ai colectat, ai câştigat!”

1

Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România, care preia de la agenţii economici obligaţia de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a lansat campania de informare, educare şi responsabilizare cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje: Ai colectat, Ai câştigat!”. Cetăţenii care vin în perioada 25 iunie – 28 iulie la containerele de colectare selectivă amplasate în oraşul lor şi aduc minimum 10 deşeuri de ambalaje au şansa de a câştiga premii eco pe loc şi de a intra în tombola pentru un autoturism.

Campania se derulează în perioada 18 iunie – 28 iulie 2012, în 23 de oraşe din ţară: Alexandria, Arad, Baia Mare, Bacău, Braşov, Craiova, Cluj, Constanţa, Deva, Focşani, Iaşi, Mediaş, Ploieşti, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slobozia, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Tulcea, Zalău, inclusiv Bucureşti – sectorul 1, sectorul 2, sectorul 3, sectorul 6.

Mecanismul de înscriere în tombolă este foarte simplu. Participantul va primi, de la promoterii colectării selective, pentru fiecare 10 deşeuri de ambalaje, un tichet răzuibil pe care este înscris un cod unic. Pentru a intra în tombola pentru premiul cel mare, participantul are la dispoziţie două modalităţi: să înscrie codul unic de pe tichet pe site-ul campaniei: www.ColecteazaSelectiv.ro sau să îl trimită prin sms la 1899, număr cu tarif normal, valabil în toate reţelele de telefonie mobilă (Vodafone, Orange, Cosmote şi Zapp).

Mai mult decât atât, dacă participanţii îşi conving şi prietenii să colecteze selectiv alături de ei, şansele lor la marele premiu cresc proporţional. Pentru fiecare prieten adus la punct, care colectează la rândul său minimum 10 deşeuri de ambalaje, participantul primeşte un tichet în plus. Totodată, oraşul care va strânge cele mai multe cantităţi de deşeuri de ambalaje are şansa de a primi din partea Eco-Rom Ambalaje o zonă de picnic complet amenajată.

În Bucureşti, în sectoarele 1 şi 6, oamenii sunt aşteptaţi la punctele de colectare în fiecare luni, miercuri şi vineri, între orele 16:00-19:00, unde promoterii colectării selective îi vor surprinde cu tichete răzuibile şi zeci de premii eco, precum şi în weekend, sâmbăta, între orele 10:00-13:00, când pot fi surprinşi la puncte de promoterii biciclişti. În sectoarele 2 şi 3, promoterii colectării selective vor fi la puncte marţea şi joia, în intervalul orar 16:00-19:00, iar promoterii biciclişti, în fiecare zi de sâmbată, în intervalul orar 10:00-13:00.

În prezent, locuitorii celor patru sectoare din Bucureşti au acces la sistemul de colectare selectivă prin prezenţa a 397 de puncte de colectare, puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primăriei Sectorului 1, Primăriei Sectorului 2, Primăriei Sectorului 3 şi Primăriei Sectorului 6 şi al societăţilor de salubritate ROMPREST SERVICII SA, SC SUPERCOM SA, SC ROSAL GRUP SA şi SC URBAN SA, astfel: 171 de puncte de colectare în sectorul 1, 91 de puncte în sectorul 2, 35 de puncte în sectorul 3 şi 100 de puncte în sectorul 6. În plus, în sectorul 6 există 500 de gospodării care beneficiază de sistemul de colectare selectivă cu saci: galben pentru plastic şi metal şi albastru pentru hârtie-carton.

O familie de trei persoane din România generează anual o tonă de deșeuri. Jumătate din această cantitate poate fi reciclată. Deșeurile de ambalaje se regăsesc într-un procent de 15%, iar acestea, colectate selectiv și reciclate, devin materie primă pentru produse noi.

Mai multe detalii despre campanie, precum şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro .

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger