Metodele agricole tradiționale ajută producția de hrană și face agricultura mai rezistentă îm fața efectelor schimbărilor climatice, arată un raport al Institutului Internațional pentru Mediu și Dezvoltare.
Cunoștințele tradiționale, și nu metodele moderne, ajută populațiile indigene din China, Kenya și Bolivia să se adapteze la vremea extremă și la schimbările de mediu, arată raportul.
“Politicile, subvențiile, cercetarea și drepturile de proprietate intelectuală promovează câteva soiuri moderne comerciale și o agricultură intensivă în detrimentul culturilor și practicilor tradiționale”, spune Krysrtyna Swiderska, autor principal al studiului.
“Este o tendință perversă care forțează țările și comunitățile să depindă de o variettate tot mai mică de culturi și amenință cu dispariția cunoștințele și diversitatea biologică care formează fundația rezistenței”, sune aceasta.
Metodele tradiționale includ folosirea de culturi locale pentru a controla dăunătorii sau alegerea de varietăți care tolerează condiții extreme precum secete și inundații.
Strategii sunt de acord că agricultura trebuie adaptată la creșterea temeperaturilor, precipitații variabile și evenimente meteo extreme pentru a asigura furnizarea de hrană. Cu toate acestea, strategiile guvernelor au ignorat practicile agricole străvechi în favoarea agriculturii intensive prin metode modern, arată raportul.
Foto: Flickr / Paul.White
Sursa; Reuters
2 comentarii
definiti termenul de agricultura traditionala
Metodele… face…???